Razvoj bh. kompanija na svjetskoj pozornici: Seminar o američkom tržištu

05.12.2023. 10:36 / Izvor: Akta.ba
SEMINAR

AmCham BiH i Inclusive Movement for Bosnia and Herzegovina IMBiH ponosno najavljuju virtualni poslovni seminar.

U nastojanju podrške domaćim kompanijama u izlasku na svjetsko tržište, Američka trgovačka komora u Bosni i Hercegovini (AmCham BiH) i Inclusive Movement for Bosnia and Herzegovina (IMBiH) ponosno najavljuju virtualni poslovni seminar zakazan za subotu, 9. decembar, u 17:00 sati.

Ovaj informativni događaj će predstaviti iskusne stručnjake iz bh. poslovnog svijeta koji su ostvarili značajan uspjeh na američkom tržištu. Panelisti uključuju Aminu Karić, potpredsjednicu operacija u Authority Partners, Vedada Halilovića, direktora izvoza u AS Holding, te Irfana Godinjaka, višeg direktora isporuke u Symphony.

Ovi lideri će dijeliti svoja iskustva, analizirati trenutne trendove, ali i raspravljati o izazovima i prednostima koje bh. kompanije mogu očekivati na zahtjevnom američkom tržištu. Članovi publike će imati priliku postavljati direktna pitanja putem moderirane sesije Q&A, koju će voditi generalni sekretar AmCham BiH, Nedim Hamzić.

Organizatori ističu važnost ovakvih događaja u procesu internacionalizacije bh. poslovanja. AmCham BiH, kao ključna institucija za promociju biznisa i ekonomske saradnje u zemlji, aktivno radi na stvaranju mostova između bh. i američkih kompanija. IMBiH, s druge strane, nastoji angažovati ljude kojima je stalo do Bosne i Hercegovine.

Očekuje se da će ovaj događaj biti ključan za sve one koji razmišljaju o proširenju svog poslovanja na američko tlo ili žele bolje razumjeti izazove i mogućnosti koje se pružaju na tom tržištu. Za sve zainteresovane, učešće na seminaru je besplatno, uz prethodnu registraciju na imbih.org/vbs.

Pridružite nam se kako bismo zajedno istražili nove horizonte poslovanja i podržali domaće kompanije u ostvarivanju svjetskih uspjeha.

 

SEMINAR

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave