CPE Tuzla započinje kurs Poslovna informatika

23.01.2015. 10:59 / Izvor: eKapija.ba
CPE Tuzla započinje kurs Poslovna informatika

Informatička pismenost je danas osnovni uslov za svaki posao, te je ovaj program namjenjen svima koji koriste računar za pisanje dokumenata, izradu tablica ili prezentacija.

CPE Tuzla započinje kurs Poslovna informatika, u Tuzli,  29. januara u 16:30h.

Iskoristite priliku i priključite se grupi, još 2 mjesta su slobodna!

Nastava će se održavati:

ponedjeljak od 16:30 do 18:00, Sala 005

srijeda od 16:30 do 18:00,  Sala 005

četvrtak od 16:30 do 18:00, Sala 005

CPE Tuzla, Trg slobode 16 (BIT centar), Tuzla

Informatička pismenost je danas osnovni uslov za svaki posao, te je ovaj program namjenjen svima koji koriste računar za pisanje dokumenata, izradu tablica ili prezentacija. Cilj programa je osoposobiti polaznike za što efikasniji rad na računaru, kako bi se poslovi obavljali brže i produktivnije. Ovaj program obuhvaća danas najpotrebnije alate i područja koje diktira tržište rada. Podršku nastavi čine i odabrane knjige u izdanju Centra za poslovnu edukaciju, a kao završni certifikat polaznik dobiva upis zvanja u radnu knjižicu.

Kako bi polaznici mogli pratiti ovaj kurs neophodna su elementarna predznanja o Windows operativnom sistemu. Za polaznike koji nemaju predznanja organizovat ćemo pripremu za kurs u trajanju od 10 časova.

Ovaj kurs  je sastavljen od 3 modula:     

MODUL 1

Unos i obrada teksta sa poslovnom primjenom – MS Word i Google Docs

  • Ovim modulom se izučavanju aplikacije za unos i obradu teksta, te omogućava potpuna samostalnost u korištenju aplikacija ovog tipa.

MODUL 2

Tabelarni kalkulatori u poslovnoj primjeni – MS Excel i Google Docs

  • Ovim modulom se izučavanju aplikacije za tabelarne kalkulacije. Po završetku ovoga modula polaznik će biti u mogućnosti da samostalno obavlja složenije poslovne kalkulacije.

MODUL 3

Izrada poslovnih prezentacija – MS PowerPoint i Google Docs

Multimedijalne prezentacije se svakodnevno koriste u poslovnom svijetu. Najčešće ih koristimo za prezentacije istraživanja, promocije novih proizvoda i druge marketinške namjene. Također se koriste kao snažan multimedijalni alat na seminarima i različitim edukacijama.

  • Predznanje: Osnovna znanja Windows operativnog sistema
  • Ukoliko polaznik nema osnovna predznanja Windowsa obavezan je pohađati 10 časova pripreme za kurs (cijena 100 KM)
  • Trajanje: 60 časova (2 mjeseca nastave).
  •  Literatura: CPE Napredno korištenje uredskih aplikacija 365 str. - originalna knjiga koju polaznici zadržavaju (uključena u cijenu).
  • U cijenu su uračunati troškovi izdavanja akreditovanog Multicom CPE certifikata. Certifikat se izdaje poslije uspješno položenog odgovarajućeg testa, a omogućava upis zvanja u radnu knjižicu.
  • Garancija 100% zadovoljstvo: ako niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika.

Prijaviti se možete na broj telefona 035 245 222 ili putem on line prijave na našoj web stranici http://www.cpe.ba/prijava_tz.html

 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave