Kurs: Autodesk 3ds MAX

31.01.2018. 13:20 / Izvor: Akta.ba
Kurs: Autodesk 3ds MAX

Ovaj kurs je namijenjen onima koji žele zakoračiti u svijet 3d modeliranja i vizualizacije.

Kurs: Autodesk 3ds MAX

3d modeliranje i vizualizacija

SARAJEVO 22. februar
TUZLA 02. marta

 

Ovaj kurs je namijenjen onima koji žele zakoračiti u svijet 3d modeliranja i vizualizacije. Od onih koji se bave pripremom štampe, animacijama za video produkciju, 3D vizualizacijama u arhitekturi, projektovanjem namještaja, enterijera ili nekim drugim 3D modeliranjem. Tokom obrazovnog procesa upoznat ćete i usvojiti sve prednosti 3D okruženja da bi na kraju samostalno izrađivali 3D modele, animirali scene, ubacivali efekte, svjetla, kamere i izradili kompletan projekt vizalizacije u tri dimenzije. 

Autodesk 3ds Max je najpopularnija aplikacija za rad u 3D prostoru. Pogodna je za modeliranje u ovom okruženju kroz izradu grafike-slike i animiranje. Korištenjem specijalnih i mnogobrojnih efekata, ova aplikacija omogućava i izradu video montaža. Ovdje je jako važno naglasiti kompatibilnost sa AutoCAD-om što ovoj aplikaciji daje mnoge prednosti u odnosu na druge programe koji služe za modeliranje, animiranje i renderiranje. 3D studio omogućava fantastičnu podršku za razvoj igara, vizualne efekte umjetnika i grafičkih dizajnera s jedne strane, i arhitekata, dizajnera, inženjera, stručnjaka za vizualizaciju sa druge.
 

Kome je namjenjen kurs:


- Kurs 3D Studio Max je na prvom mestu namijenjen svakome ko želi da se upozna sa 3D svijetom: modeliranjem, materijalima, postavljanjem svjetala i kamera u scene te animiranjem i renderingom. 

- Namijenjen svakome ko želi da se upozna sa pravljenjem 3D objekata bilo radi dalje prodaje, korištenja u projektima ili izrade na 3D štampačima, ko želi da izrađuje svjetove za sopstvene 3D računarske igre, ima afinitet ka umjetnost i želi da proširi svoje polje djelovanja iz 2D u 3D svijet, ko se bavi grafičkim dizajnom i želi da izađe iz ograničenja 2D svijeta, ko se bavi osmišljavanjem ili projektovanjem proizvoda, namještaja i drugih predmeta te treba 3D prikaze, ko se bavi vizualizacijom objekata visokogradnje, enterijera, eksterijera ili za prikaz projekata niskogradnje, autoputeva, mostova i slično. 
 

Cilj:


Upoznati polaznike sa pojmovima vezanim uz 3D svijet, pravljenjem 2D i 3D objekata različitim metodama, pravljenju materiala za objekta, osvjetljvanju 3D scena te postavljanju kamera u te scene te animiranju i pretvaranju svojih 3D scena u renderinge – konačan proizvod svog rada u 3Du.
 
- Predznanje: osnove rada na računaru i poznavanje osnova računarske grafike.
- Trajanje: 54 časa (2 mjeseca nastave). Kliknite za pregled tema kursa.
- U cijenu su uračunati troškovi izdavanja akreditovanog Multicom CPE certifikata.
- U cijenu je uračunat štampani priručnik za kurs obima 100 A4 stranica sa primjerima - radnim fajlovima. Kliknite da vidite uzorak priručnika
- Garancija 100% zadovoljstvo: ako niste zadovoljni znanjem koje ste usvojili tokom kursa, imate pravo da besplatno ponovo pohađate isti kurs sa narednom grupom polaznika.

 

Više informacija i prijava

Za dodatne informacije pozovite
033 260 505 - Sarajevo
035 245 222 - Tuzla

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave