XII CETEOR škola "Stručnjak za upravljanje otpadom - stepen 1"

09.04.2018. 10:34 / Izvor: Akta.ba
XII CETEOR škola 'Stručnjak za upravljanje otpadom - stepen 1'

U nedostatku formalnog obrazovanja za stručnjake za upravljanje otpadom CETEOR d.o.o. Sarajevo organizuje XII školu.

Koje su koristi od pohađanja škole?

Potreba za organizacijom ove škole bazirana je na činjenicama da svako pravno lice kojem je izdala okolinska dozvola u FBiH, RS i Distriktu Brčko, prema važećim propisima mora odrediti lice odgovorno za izradu Plana o upravljanju otpadom i u novoj Nomenklaturi zanimanja u BiH uspostavljeno je zanimanje stručnjak za upravljanje otpadom. U nedostatku formalnog obrazovanja za stručnjake za upravljanjem otpadom CETEOR d.o.o. Sarajevo organizuje XII školu “Stručnjak za upravljanje otpadom - stepen 1" kako bi polaznicima pružio potrebna znanja iz oblasti upravljanja otpadom, a koji će biti u mogućnosti samostalno izraditi Plan o upravljanju otpadom.

Kome je škola namijenjena?

Pojedinci: Rukovodioci različitih nivoa i zaposlenja u oblasti upravljanja otpadom, stručnjaci iz sektora zaštite okoliša/ životne sredine; zaposleni u resornim ministarstvima, općinama komunalnim preduzećima i drugi zainteresirani pojedinci.

Organizacije/institucije: Svi proizvodni subjekti koji u svom procesu genenšu otpad; zdravstvene ustanove, hoteli i svi drugi obveznici pribavljanja okolinske dozvole; resorna ministarstva; inspekcije službe; kantonalne i općinske komunalne službe, upravitelji deponija, organizacije koje se bave tretmanom i transportom otpada i drugi subjekti.

Koje su teme?

Opći pristup upravljanja otpadom; jačanje kapaciteta za upravljanje otpadom u proizvodnim organizacijama i aspekti izdavanja okolinske dozvole; legislativa i praksa upravljanja otpadom u EU; strategija upravljanja otpadom; kategorije otpada; ISO 9001 i 14001; uloga i značaj Fonda za zaštitu okoliša; izrada plana o upravljanju otpadom i analiza postojećih planova (rad u grupi).

Iskustvo

Škola "Stručnjak za upravljanje otpadom"  stepen 1. je do sada realizovana 11 puta. sa preko 260 učesnika; stepen 2 je realizovan dva puta sa 49 polaznika i stepen 3 je realizovan dva puta sa ukupno 54 polaznika.

CETEOR je u posljednjih nekoliko godina organizovao mnogobrojne seminare, okrugle stolove, radionice o upravljanju ambalažnim električnim i elektronskim otpadom, animalnim otpadom i drugim vrstama otpada i dr. sa preko 1.000 učesnika.

Predavači

Predavači sa višegodišnjim iskustvom u oblasti upravljanja otpadom će pružiti polaznicima najaktuelnija saznanja i praktična rješenja iz oblasti upravljanja otpadom.

Kotizacija

Kotizacija za školu “Stručnjak za upravljanje otpadom  stepen 1" iznosi 650.00 KM.

Popusti 10% popusta na ranu prijavu i uplatu kotizacije do 16.04.2018. godine.

Dodatni popust od 5% se odobrava za učesnike kop su odslušali neki od seminara CETEOR-a. 

POSEBNA PONUDA: Četvrti učesnik - GRATIS.

Kotizacija uključuje troškove učestvovanja u radu škole, osvježenje u pauzama, ručkove, večere, materijal i Uvjerenja o stručnom usavršavanju (smještaj nije uključen u kotizaciju). Cijene su bez PDV-a.

 

Mjesto i vrijeme škola će se organizovati u hotelu GRAND HOTEL NEUM u Neumu u periodu 09-11.05.2018. godine.

Za učesnike škole obezbjeđen je popust za smještaj.

 

Kontakt telefon hotela GRAND HOTEL NEUM  je +387 36 880 222 ili slaven.konjevod@hotel-neum.com ili prodaja@hotel-neum.com

Kontakt osoba: Elma Kavazovć

Rok za prijavu: 04.05.2018. godine

Tel: +387 33563 582 

E-mail: ekavazovic@ceteor.ba

Fax: +387 33 205 72S

Web: www.ceteor.ba

PREUZMI DOKUMENT:
prijavnica_skola.jpg

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave