Osnove Web dizajna i CMS-a

18.05.2018. 10:44 / Izvor: Akta.ba
Osnove Web dizajna i CMS-a

Kurs ima za cilj osposobiti polaznike za samostalno pripremanje, dizajniranje i izradu Web sadržaja.

Kurs: Web dizajn

Iskoristite 20 % popusta za ovu grupu i naučite web dizajn i osnove CMS-a!

SARAJEVO 29. maj 2018.
TUZLA 5. juni 2018.

Osnove Web dizajna i CMS-a

Naučite kreirati i održavati web stranice korištenjem alata Adobe Photoshop, Adobe Dreamweaver te CMS (Content Management System) - WordPress i Joomla koji su vodeći alati za kreiranje i održavanje web stranica, od najjednostavnijih do kompleksnih portala! Posao web dizajnera je perspektivno zanimanje sa kojim ljudi vrlo brzo pronalaze zaposlenje na lokalnom ili stranim tržištima putem online rada.

Kurs ima za cilj osposobiti polaznike za samostalno pripremanje, dizajniranje i izradu Web sadržaja. Obuhvata apsolutno sva znanja koja su Vam potrebna za pravljenje Web stranica: od početne ideje, prikupljanja tekstualnih i video materijala, odabira Web tehnologija, osmišljavanja funkcionalnosti, dizajniranja te konačne izrade Web stranica kao povezanih i smislenih cjelina uz publiciranje istih na Web servere i njihovo završno testiranje i provjeru.
 
Kurs počinje predavnjima iz oblasti računarske grafike, potom obrađuje principe dizajna, korištenje Adobe Photoshopa, pripremu za izradu Web stranice, korštenje Adobe Dreamweavera te slanje završene Web stranice na Web server. Nakon toga upoznati ćemo se sa osnovama CMSova Wordpress i Joomla, što će dodatno proširiti vaše mogućnosti i znanja.
 
Kurs cijelo vrijeme prati praktičan rad uz zadaće koje polaznici rade, uz asistenciju predavača, kako bi tokom trajanja kursa ostali fokusirani na teme predavanja.  Predavači su osobe sa višegodišnjim iskustvom te predavanja također obiluju i brojnim primjerima i rješenjima iz stvarnog života.
 
Po završetku kursa polaznici su osposobljeni da samostalno izrađuju i održavaju funkcionalne i kvalitetne web sajtove, a certifikat o uspješnom završetku kursa dobiju nakon izrade svog ispitnog rada – ispitne Web stranice.

 

Više informacija i prijava

Za dodatne informacije pozovite 
033 260 505 - Sarajevo
035 245 222 - Tuzla

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave