Najave / SAJMOVI I IZLOŽBE

SERDA organizuje seminar za izvozne konsultante

12.06.2007. 15:12 / Izvor: Fena

Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA i Centar za promociju izvoza iz zemalja u razvoju Kraljevine Holandije (CBI) organiziraju dvodnevni seminar za izvozne konsultante o temama "Pristupni zahtjevi tržišta Evropske unije” i "Ulazna strategija za tržište Evropske unije”.

Cilj seminara, koji počinje sutra (13.06.2007.) u prostorijama SERDA-e, jeste institucionalno jačanje i organizacijski razvoj učesnika u izvoznom lancu, unapređenje njihovog znanja o izvoznom marketingu i menadžmentu na tržištima EU, te jačanje institucija regionalnih razvojnih agencija (RRA) u oblasti predstavljanja izvoza.

Seminaru će prisustvovati predstavnici malih i srednjih preduzeća koja izvoze ili planiraju da izvoze, poslovnog inkubatora i mentori centara za razvoj biznisa, a predavači su stručnjaci iz Holandije Arie Landsmeer i Fred Janssen.

Seminar je sastavni dio petogodišnjeg programa „Integrirani institucionalni program razvoja izvoza iz BiH`` Centra za promociju izvoza iz zemalja u razvoju Kraljevine Holandije, koji se realizira u saradnji s Vanjskotrgovinskom komorom BiH i Mrežom RRA čiji je cilj identificirati konkurentne proizvode koji se mogu izvoziti iz BiH na tržište EU i druga tržišta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave