U petak počinje manifestacija "Visočki poljoprivredno - prehrambeni proizvodi"

22.10.2020. 09:03 / Izvor: Akta.ba
U petak počinje manifestacija 'Visočki poljoprivredno - prehrambeni proizvodi'

Za potrebe održavanja manifestacije izvršit će se prethodno čišćenje i dezinfekcija prostora ispred KC Altindag u Prijekom, dezinfekcija prodajnih štandova.

U petak, 23. oktobra ispred Kulturnog centra Altindag sa početkom u 10 sati bit će održana manifestacija “Visočki poljoprivredno – prehrambeni proizvodi”.

Uz pridržavanje svih propisanih sanitarno-higijenskih mjera zaštite od COVID-19, u znatno manjem ograničenom obimu održat će se jednodnevna manifestacija i promocija poljoprivredno-prehrambenih proizvoda. Manifestacija će trajati do 16 sati.

Za potrebe održavanja manifestacije izvršit će se prethodno čišćenje i dezinfekcija prostora ispred KC Altindag u Prijekom, dezinfekcija prodajnih štandova. Poštovat će se mjere vezane za minimalni razmak između štandova kako je mjerama i preporukama definisano vezano za rad pijaca i tržnica. Generalni pokrovitelj manifestacije je Grad Visoko, a medijski partner Radio-televizija Visoko.

"Pozivamo Vas da prisustvujete manifestaciji i podržite visočke poljoprivredno - prehrambene proizvođače, s obzirom da je manifestacija izložbeno-prodajnog karaktera", kazali su.

Zbog nepovoljne epidemiološke situacije i širenja pandemije izazvane virusom COVID 19, naročito u zatvorenim prostorima gdje se okuplja veći broj ljudi, tradicionalni ovogodišnji 15. po redu poljoprivredni sajam „Jesen u Visokom“ je otkazan, s obzirom da se održava u zatvorenom prostoru i okuplja veliki broj izlagača i posjetitelja širom BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave