Žepče: Ekonomsko osnaživanje žena u agrobiznisu

26.08.2013. 11:32 / Izvor: Fena
Žepče: Ekonomsko osnaživanje žena u agrobiznisu

Prezentacija rezultata projekta "Ekonomsko osnaživanje žena u agrobiznisu" bit će održana 27. augusta u Žepču. Projektom je obuhvaćeno 20 žena iz kategorije nezaposlenih osoba.

Projekt koji zajednički implementiraju Gender centar FBiH i holandska organizacija SNV u okviru programa Lokaliziranje gendera u FBiH, uz financijsku podršku organizacije UN-a Women, doprinio je ekonomskoj nezavisnosti i socijalnoj uključenosti žena na teritoriji općine Žepče, te povećao prilike u ruralnim mjesnim zajednicama u pokretanju samostalnih djelatnosti u oblasti proizvodnje krastavaca kornišona i uzgoja jagoda.

Deset korisnica projekta uspješno je završilo obuku na računaru i omogućeno im je da steknu potrebno znanje za brže zapošljavanje.

Projektom je obuhvaćeno 20 žena iz kategorije nezaposlenih osoba koje imaju prebivalište i posjeduju poljoprivredno zemljište na području općine Žepče.

Partnerska organizacija je Mjesna zajednica Vinište kojoj je dodijeljena informatička oprema, a jedan od rezultata projekta je i formiranje Mreže žena općine Žepče.

Na prezentaciji će biti objavljeni rezultati projekta i predstavljene aktivnosti koje su realizirane od januara do augusta 2013., javlja Radio Žepče.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Najave