Fotografija sedmice: Posthumanizam - autor Bojan Janjić

22.10.2012. 10:38 / Izvor: eKapija.ba
Fotografija sedmice: Posthumanizam - autor Bojan Janjić

eKapija i Fotografija.ba nastavljaju saradnju i kao svake sedmice predstavljaju odabranu fotografiju sedmice. Ovaj put za fotografiju sedmice izabrana je fotografija "Posthumanizam" autora Bojana Janjića.

O autoru: Bojan Janjić ima 23 godine i apsolvent je grafičkog dizajna na Akademiji umjetnosti Slobomir P Univerziteta. Kao osnovni medij kreativnog stvaranja koristi fotografiju, mada se bavi i filmom i grafičkim dizajnom. Najviše uživa u modnoj i konceptualnoj fotografiji i stoga nastoji da spoji ove dvije oblasti kroz svoj rad.

O fotografiji: Zadnji projekat Bojana Janjića se zove "Posthumanizam", te predstavlja kritički prikaz prisustva posthumanizma u modernom društvu, gdje ljudi nastoje da se vizuelno transformišu u cilju ostvarivanja ličnih interesa i imaginarnih ciljeva. Imaginarni ciljevi pojedinaca u ovom slučaju su strast prema besmrtnosti ili vječnim životom.

Posthumanizam u modernom dobu vrši intelektualnu potragu o nečemu nadrealnom šta je u principu odvojeno od svakodnevnog života običnog čovjeka. Samo eliminacija trenutne realnosti u datom momentu predstavlja problem čovjeku jer je nesvjestan stanja u kom se nalazi, i samim tim nije sposoban da vrši radnje koje mu se nameću da bi opstao kao jedinka.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza