Modna kuća Bellissima snimila katalog za novu kolekciju

31.01.2012. 08:55 / Izvor: eKapija.ba
Modna kuća Bellissima snimila katalog za novu kolekciju

Modna kuća Bellissima završila je drugi dio snimanja kataloga za kolekciju Proljeće/Ljeto 2012 i to na atraktivnoj i popularnoj lokaciji zagrebačkog Plaza Bar-a u shopping centru Kvaternik Plaza.

Lagani, lepršavi modeli žarkih boja i zanimljivih dezena idealno su se uklopili u moderni enterijer centra, a manekenke su u potpunosti dočarale ženstvenost, prefinjenost i atraktivnost nove kolekcije. Glavna manekenka na setu – ujedno i zaštitno lice Bellissime za narednu sezonu na tržištu Hrvatske, bila je Tina Katanić, koja je već dobro poznata široj hrvatskoj javnosti. Na setu je, pored Tine, snimala i mlada manekenka Merima Ramadanović, koja je već sarađivala sa ovom modnom kućom. Iako smo vani imali zimsku idilu, uz temperaturu u minisu i pokoju pahulju snijega, na setu je temperatura bila znatno viša – uz manekenke koje su se čitav dan šetale i pozirale u savršenim i laganim ljetnim kombinacijama.

Nova Bellissima kolekcija ove sezone daje prednost lepršavim materijalima i jarkim bojama, ublažavajući taj štih umjerenošću linija safari i classic. Dašak morske atmosfere, opuštene ljetne, dnevne šetnje ili važnog poslovnog sastanka izvrsno su dočarali modeli iz nove kolekcije, ali i djevojke koje su ih nosile.

A koje su trendi boje za narednu sezonu iz Bellissime nisu mogli precizirati, jer su odabrali i iskoristila sve! Upravo igra boja u kolekciji daje pečat prepoznatljivosti, jer zastupljene su sve boje, od crne i bijele, preko laganih pastelnih boja do žarkih odjevnih artikala linije trendi.

Značajan doprinos i dozu chica na snimanju je dala i glavna stilistica prilikom snimanja u Zagrebu - Alma Premerl Zoko, inače suradnica ove modne kuće. Uz specijalne detalje i kreativan odnos prema cijeloj modnoj priči, Alma je učinila da ova Bellissimina kolekcija zaista bude zapažena u svom punom kapacitetu.

Da podsjetimo – prvi di snimanja katalog održan je u Sarajevu i to sa modelima Sarah Čerkez i Ninom Vargom, a pod budnim okom Emine Husedžinović Ibrahimović, koja je na setu imala ulogu stilistice.

Modna kuća Bellissima ima poslovnicu u zagrebačkom Arena centru, a komade iz nove kolekcije kupci mogu očekivati već početkom februara.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza