Microsoft uvodi taster za vještačku inteligenciju

04.01.2024. 10:47 / Izvor: Agencije
Microsoft

Tehnološki gigant je saopštio da će korisnici tokom 2024. godine vidjeti taster za asistenta nazvanog “Kopilot”, sa operativnim sistemom "windows 11".

"Microsoft" će uvesti namjensko dugme na tastaturi za asistenta koji je zasnovan na vještačkoj inteligenciji u okviru plana da dodatno integriše ovu tehnologiju u svakodnevnu upotrebu računara.

Tehnološki gigant je saopštio da će korisnici tokom 2024. godine vidjeti taster za asistenta nazvanog “Kopilot”, sa operativnim sistemom "windows 11".

Kompanija je naglasila da će ovo biti “godina računara sa vještačkom inteligencijom”.

Ovo ažuriranje će biti prva značajna promjena u dizajnu tastature za "windows" kompjutere u prethodnih blizu 30 godina, prenijela je agencija PA medija.

Kada se taj taster pritisne, korisnici će moći da brzo pristupe pomoćniku sa vještačkom inteligencijom i da ga koriste za pomoć u zadacima vezanim za produktivnost, poput organizovanje datoteka i prozora na ekranu, kao i efikasnijeg pretraživanja interneta.

Ovo je novi potez "Microsofta" u cilju da istakne sve važniju ulogu vještačke inteligencije u elektronici i kompjuterima, pošto upotreba ove tehnologije postaje ključno pitanje u računarskoj industriji.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza