Počinje sa radom "Ljetno Coca-Cola kino"

01.08.2019. 12:06 / Izvor: Akta.ba
Počinje sa radom 'Ljetno Coca-Cola kino'

Na programu Ljetnog Coca-Cola kina naći će neki od filmskih klasika, kao što su: Casablanca, Dr. Živago, Prohujalo sa vihorom...

Događaj Ljeto u parku – Hastahana, koji se pod sloganom "Ljetna zabava za sve generacije u srcu Sarajeva“ od 21. juna do 23. septembra održava u parku Hastahana na Marijin Dvoru u Sarajevu, bogatiji je za još jedan atraktivan sadržaj.

Naime, od četvrtka 1. augusta sa radom započinje "Ljetno Coca-Cola kino“, koje će posjetiteljima u sljedeća dva mjeseca ponuditi uživanje u filmskoj magiji pod vedrim nebom.
Filmovi će se gledati iz ležaljki, na projekcionom platnu, a za potpuni ugođaj gledatelji će dobiti slušalice, kako bi neometano mogli uživati u filmskim projekcijama.

Na programu "Ljetnog Coca-Cola kina“ naći će neki od filmskih klasika, kao što su: Casablanca, Dr. Živago, Prohujalo sa vihorom...

Zaljubljenici u film moći će uživati i u ostvarenjima koja predstavljaju neizostavan dio savremene popularne kulture, kao što su filmovi iz trilogije Gospodar prstenova, svih šest nastavaka Ratova zvijezda, animirani filmovi: Auti, Veoma zapetljana priča, Hrabra...

Filmske projekcije u sklopu "Ljetnog Coca-Cola kina“ na rasporedu su četvrtkom, petkom, subotom i nedjeljom od 21 sat, dok će tokom trajanja Sarajevo Film Festivala, od 16. do 23. augusta, kada Sarajevo preplavi magija „sedme umjetnosti“, projekcije biti održavane svakog dana u 21 sat.

Sa otvorenjem "Ljetnog Coca-Cola kina“ privodi se kraju postavka sadržaja ovogodišnjeg izdanja događaja „Ljeto u parku – Hastahana“, koji, podsjećanja radi, organizira Konzorcij za razvoj destinacije Sarajevo, čiji su nositelji Fondacija Sarajevo Navigator i Zona unaprijeđenog poslovanja – ZUP Baščaršija. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza