Peugeot oficijelno vozilo 12. Jazz Festa

31.10.2008. 12:29 / Izvor: eKapija.ba
Peugeot oficijelno vozilo 12. Jazz Festa

Na konferenciji za medije, održanoj 31.10.2008. godine, povodom podrške kompanije Vermont 12. Jazz Festivalu, predstavljen je početak saradnje i Peugeot kao oficijelno vozilo Jazz Festivala, navodi se u saopćenju.

Kompanija Vermont, generalni distributer i uvoznik Peugeot proizvoda za BiH, je sa zadovoljstvom podržala ovogodišnji Jazz Festival smatrajući ovu manifestaciju jednom od najkvalitetnijih festivala u Bosni i Hercegovini.

"Veoma smo ponosni što je Peugeot oficijelno vozilo ove kulturne manifestacije koja je već tradicija u našem gradu. Peugeot se svojim kvalitetom, elegancijom, modernim dizajnom, savremenom tehnologijom i širokom ponudom potpuno uklapa u viziju Jazz Festa. Uspostavljanjem saradnje sa Jazz Festivalom, kompanija Vermont želi doprinijeti razvoju i jačanju kulturnih dešavanja u Bosni i Hercegovini. Jazz Fest je postao veoma cijenjen u svijetu i velika svjetska imena, koja nastupaju po najatraktivnijim svjetskim binama, dolaze sa zadovoljstvom u Sarajevo, što dokazuje da Sarajevo može u kulturnom i umjetničkom duhu parirati svjetskim metropolama", rekao je Ismet Kapo, generalni direktor kompanije Vermont.

Svoje zadovoljstvo o uspješnoj saradnji istakao je i organizatora Jazz Festivala, Edin Zubčević, koji je u Peugeotu prepoznao eleganciju i kvalitet koje su i glavne odlike festivala.

„Ovim putem želim da istaknem veliko zadovoljstvo u ime direkcije Jazz Festa koja je uspostavila izuzetno uspješnu saradnju sa kompanijom Vermont. Ove godine po prvi put sarađujemo, ali se iskreno nadamo da ćemo ovo partnerstvo na obostrano zadovoljstvo nastaviti i u budućnosti. U kompaniji Vermont smo pronašli partnera koji po svojim odlikama, principima, kvaliteti usluga i proizvoda odgovara Jazz Festu“, istakao je Edin Zubčević.

Ovogodišnji Jazz Fest će ponovo ugostiti značajne svjetske umjetnike poput Dianne Reevs, Manu Katche Playground, Omar Sosa Afreecanos Quartet ali i mnoge druge. U pet festivalskih dana, od 5. do 9. novembra, 16 izvođača će koncerte održati na četiri festivalske scene u Bosanskom kulturnom centru, Domu Vojske Federacije, Dom mladih i Pozorište mladih.

Edin Zubčević i Ismet Kapo

Na glavnoj sceni, u Bosanskom kulturnom centru, publika će pored kvalitetnih koncerata imati i priliku da se upozna sa Peugeot vozilima koji će tokom Jazz Festa biti izloženi u foajeu Bosanskog kulturnog centra i da saznaju više informacija o ponudama Peugeot vozila.

Kompanija Vermont želi ljubitelje jazz muzike nagraditi i sa ulaznicama za koncerte i poklanja 10 ulaznica onima koji posjete stranicu www.peugeot.ba, pročitaju tekst i prema uputstvima pošalju svoje prijave.

Pored toga kompanija Vermont će svim posjetiocima Jazz Festivala, koji bi željeli isprobati jedan od Peugeot modela, omogućiti da se prijave za testnu vožnju i time posjetu koncerta u Bosanskom kulturnom centru učiniti posebnim ugođajem.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza