Pauza / KULTURA I FILM

Počinje naplata ulaznica za obilazak sarajevske Vijećnice

Radi podsjećanja, od 17.07. tekuće godine svi zainteresirani su u sklopu "Dana otvorenih vrata Vijećnice“, imali priliku besplatno uživati u ljepoti enterijera ovog simbola Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

25.08.2014. 15:14 / Izvor: eKapija.ba

Grad Sarajevo obavještava sve građane i turiste grada da će od sutra (utorak), 26.08.2014. godine, početi naplata ulaznica za obilazak sarajevske Vijećnice po simboličnoj cijeni od 2 KM a za djecu mlađu od 15 godina, ulaz će biti besplatan. Grad je obogatio plan posjeta Vijećnici novim sadržajem. Tako će svi zainteresirani, pored centralne aule koju su do sada imali priliku posjetiti, moći obići i svečano stepenište, galeriju aule, salu Gradskog vijeća i svečanu salu, svakim danom, uključujući i vikende, u periodu od 10.00 do 17.00 sati.

Radi podsjećanja, od 17.07. tekuće godine svi zainteresirani su u sklopu "Dana otvorenih vrata Vijećnice", imali priliku besplatno uživati u ljepoti enterijera ovog simbola Sarajeva i Bosne i Hercegovine.

Posjetitelji će u sklopu obilaska moći pogledati i izložbu pod nazivom "Sarajevska Vijećnica još jednom“, koja je dio stalne izložbene postavke Vijećnice. Obuhvata brojne originalne materijale o historijatu same građevine i okolnog područja grada, arhitektonske nacrte koji prikazuju izgradnju ovog zdanja koja je započela 1894.godine, fotografije s prvog otvaranja 1896.g., a potom i različite faze rekonstrukcije od 1996. godine do danas.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza