Počelo takmičenje u dizajniranju i pravljenju igrica od kartonskoga papira

07.12.2013. 12:16 / Izvor: Fena
Počelo takmičenje u dizajniranju i pravljenju igrica od kartonskoga papira

Takmičenje u dizajniranju i pravljenju igrica od kartonskoga papira "Cardboard Challenge" ili "Kartonski izazov" počelo je danas u Tehnološkom parku INTERA u Mostaru.

Takmičenje u dizajniranju i pravljenju igrica od kartonskoga papira "Cardboard Challenge" ili "Kartonski izazov" počelo je danas u Tehnološkom parku INTERA u Mostaru. Organizator takmičenja je mostarska Udruge za promicanje kvalitete življenja "PLUS".

 Riječ je o edukativnoj i društvenoj inicijativi inspiriranoj kratkim filmom "Caine's arcade", prepoznatim diljem svijeta za jedan  od najinspirativnijih videa u prethodnoj godini.

Glasnogovornica projekta "Kartonski izazov, Mostar 2013." Matea Perić kazala je kako u takmičenju sudjeluje 17 osnovnih škola sa područja Grada Mostara, 45 takmičarskih timova i 260 takmičara.

Pobjedničkim ekipama će, kako je istakla, biti uručene prigodne novčane nagrade, a za sve takmičare će biti organizirana i nagradna tombola, kako bi svaki tim osvojio neku od nagrada.

Naglasila je kako je takmičenje "Kartonski izazov, Mostar 2013." dio globalnog takmičenje koje ima za cilj okupiti milion djece iz 70 zemalja svijeta, uzrasta do 14 godina u procesu dizajniranja i izgradnje igrica i drugih kreacija uz pomoć kartonskog papira, recikliranog materijala i mašte. Mostar je jedini grad u Bosni i Hercegovini i regiji koji je domaćin ovog takmičenja.

"Kartonski izazov, Mostar 2013." financira Fond otvoreno društvo BiH, te privatne tvrtke s područja grada Mostara i Hercegodine: HT Eronet d.d., Hera d.o.o., Hering d.o.o., JiM d.o.o., Kes d.o.o., Pepi Karttis d.o.o., Ataco d.o.o., CineStar, Net d.o.o., Podravka d.o.o., Prima Sport d.o.o. i Sport talent škola.

Medijski pokrovitelji takmičenja su: BHRT, Bljesak.info, Dnevni list, E-kapija.ba, FENA, Radio Studio 88 i Omladinski radio X.  

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza