Na Dobrinji otvoreno klizalište na otvorenom

10.01.2015. 10:53 / Izvor: eKapija.ba

Nakon prošlogodišnje uspješne sezone klizanja na Dobrinji, ledana ploha i ove će zime biti jedino otvoreno klizalište u Sarajevu sa pravim ledom.

U prisustvu brojnih građana sinoć je u naselju Dobrinja u Sarajevu, svečano otvoreno klizalište na otvorenom, koje će građanima biti na raspolaganju naredna dva mjeseca. Nakon prošlogodišnje uspješne sezone klizanja na Dobrinji, ledana ploha i ove će zime biti jedino otvoreno klizalište u Sarajevu sa pravim ledom.

Građanima će na raspolaganju biti ledena ploha dimenzija 25 puta 12,5 metara. Planirano je da klizalište bude otvoreno do 1. marta ove godine, ukoliko vremenski uslovi budu zadovoljavajući.

U ovaj projekt iz budžeta Općine Novi Grad Sarajevo izdvojeno je 35.000 KM, a preostala sredstva osigurali su partneri projekta.

Početak sezone klizanja na Dobrinji ozvaničio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić, koji je izrazio zahvalnost BH Telecomu i drugim sponzorima koji su pomogli da se ovaj projekat relizira i ove godine na zadovoljstvo mnogobrojnih građana.

Direktor Direkcije Sarajevo BH Telecoma Kemal Avdagić je izrazio zadovoljstvo što je, ova društveno odgovorna kompanija, već treću godinu zaredom partner Općini Novi Grad u projektu "Otvoreno klizalište".

Građani svih uzrasta moći će tokom januara klizati od 9 do 21 sat, a u februaru od 10 do 21 sat.

Cijena ulaza koštat će 1 KM, a po istoj cijeni moći će se iznajmiti i klizaljke.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza