Završni događaj Godine kulture u Narodnom pozorištu u Sarajevu

12.10.2016. 12:10 / Izvor: Akta.ba
Završni događaj Godine kulture u Narodnom pozorištu u Sarajevu

Završni događaj, finalni koncert u BiH, predstavlja krunu saradnje Austrjske ambasade sa Sarajevskom filharmonijom .

"Godina kulture Austrija – BiH 2016“ se bliži kraju. Završni događaj, finalni koncert u BiH, predstavlja krunu saradnje Austrjske ambasade sa Sarajevskom filharmonijom u okviru godine kulture, na kojem će nastupiti braća Christoph (violina) i Stefan (violončelo) Koncz, dva svestrano obrazovana muzičara, članovi Bečke i Berlinske filharmonije, i nositelji priznanja međunarodnih takmičenja.

Dosadašnji tok Godine kulture, ali i ovaj koncert, posljednji  u okviru ove manifestacije, će predstaviti austrijski ambasador u BiH, Martin Pammer, v.d. direktor Sarajevske filharmonije, Samir Lokvančić i ispred generalnog sponzora koncerta Audi BH će se obratiti  generalni direktor Porsche Sarajevo, gospodin Alex Vaszi.

Pozivaju se svi zainteresirani, da prisustvuju najavi finalnog koncerta u okvir Godine kulture 2016, u četvrtak, 13. oktobra 2016. godine, sa početkom u 11.00 sati, u foajeu Narodnog pozorišta u Sarajevu, Obala Kulina bana 9.

Koncert je realiziran u okviru Godine kulture Austrija – Bosna i Hercegovina 2016. Godina kulture Austrija – Bosna i Hercegovina 2016, pod sloganom „Besser kennen lerner“ – „Upoznajmo se bolje“, uspostavilo je Ministarstvo spoljnih poslova Republike Austrije, s namjerom da se Bosna i Hercegovina i Republika Austrija bolje upoznaju.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza