Austrijska ambasada u BiH financijski podržala uređenje izletišta na Malom Plivskom jezeru

29.07.2021. 12:25 / Izvor: Akta.ba
Austrijska ambasada u BiH financijski podržala uređenje izletišta na Malom Plivskom jezeru

Mladi žele bolje uslove za sport i rekreaciju u Jajcu.

Mladi žele bolje uslove za sport i rekreaciju u Jajcu. Stoga je Austrijska ambasada u Sarajevu finansijski podržala projekat Omladinskog kluba "Dijamant" iz Jajca pod nazivom "Unapređenje uslova za rekreativnu zabavu".

Zamjenica austrijske ambasadorice Nicola Hardwick je jučer na izletištu na Malom Plivskom jezeru prisustvovala promotivnom turniru u odbojci na pijesku koji je povodom otvorenja uređenog terena i dodatnih sadržaja za djecu i mlade organizirao Ženski odbojkaški klub "Jajce-Nansen". Na turniru je učestvovalo preko 20 ekipa. Osim toga, u ovaj projekat uvrštena je nabavka korpi za papirni i plastični otpad, kao i izgradnja fontane koja je danas puštena u pogon.

"Posebno mi je zadovoljstvo već danas vidjeti veliki broj mladih koji igraju odbojku i koriste novo uređeni teren za odbojku na pijesku.", naglasila je ovom prilikom zamjenica austrijske ambasadorice Nicola Hardwick.

Aktivnosti u okviru projekta, u kojima su, između ostalog, sudjelovali mladi volonteri iz Jajca, značajno su doprinijeli kvalitetnijim uslovima za rekreaciju i zabavu.

U ovom projektu uzeli su učešće i Općina Jajce i JKP "Čistoća i zelenilo".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza