Neobična krađa u Mercedesu

31.08.2022. 10:49 / Izvor: Akta.ba
mercedes

Troje zaposlenika Mercedesa upustilo se u neobičan, ali i nezakonit pothvat.

Troje zaposlenika Mercedesa upustilo se u neobičan, ali i nezakonit pothvat.

Od početka 2020. godine iz tvornice je ukradeno čak stotinu motora s unutarnjim izgaranjem i nevjerojatnih 500 mjenjača, sve vrijedno nekoliko milijuna eura.

U Mercedesu su prve nepravilnosti s motorima i mjenjačima primijećene već sredinom 2020. godine, a od tada policija prati događanja u tvornici. Policija još nije otkrila zašto je tek sada reagirala.

Kako su nedavno objavili stuttgartski javni tužitelj i stuttgartska policija, ovih dana uhićena su dvojica muškaraca u dobi od 52 godine (državljanin Srbije) i 57 godina (državljanin Turske). Kako to učiniti i kako se više od dvije godine izvlačiti s ovim kriminalnim djelom, a da vas ne uhvate? Mercedes-Benz je očito otkrio prijevaru zbog velikog broja dijelova koji nedostaju. U slučaj je već bila uključena kriminalistička policija.

Njihova opsežna istraga na kraju je dovela do osumnjičenih. Tijekom pretrage prostorija u Esslingenu, Stuttgartu i u četvrti Schwäbisch Hall, kao i skladišta u Backnangu, istražitelji su uspjeli pronaći detaljne dokaze, uključujući i dijelove plijena.

TAGOVI:

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza