Mercator BH učestvuje u akciji "Sat za plenetu Zemlju"

29.03.2014. 09:27 / Izvor: eKapija.ba
Mercator BH učestvuje u akciji 'Sat za plenetu Zemlju'

Posljednje subote ovoga mjeseca, 29. marta u 20:30 će u mraku će pored mnogih značajnih objekata koji su uzeli učešće u ovoj akciji, biti i svjetleće reklame na objektima Mercator BH.

Mercator BH će se 29. marta u 20:30 sa objektima Mercator i DP Marketa pridružiti globalnoj akciji "Sat za planetu Zemlju" Svjetskog fonda za prirodu (WWF) i na taj način doprinijeti podizanju svijesti o zaštiti životne sredine i prirodnih resursa planete.

Akciji ćemo se odazvati i podržati je isključivanjem svih svjetlećih reklama na trgovinama Mercatora i DP Marketa na jedan sat  i na taj način doprijeti podizanju svijesti o zaštiti životne sredine i prirodnih resursa planete. Na ovaj način se pridružujemo globalnoj akciji  koja ujedinjuje mnoge iz različitih sfera života koji žele zajedničkom malom akcijom probuditi svijest izražavajući zabrinutost za dobrobit naše planete.

Mercator BH sprovodi mjere kojima se, osim edukacije zaposlenih, ostvaruje i značajna ušteda energije i time doprinosi očuvanju životne sredine i lokalnih zajednica u kojima posluje. U našim objektima instaslirana je energetski efikasna oprema A razreda, što podrazumijeva trošenje mnogo manje energije i niži nivo buke u odnosu na uređaje drugog energetskog razreda

U svijetu poznata kao Earth Hour, ova akcija koju WWF organizira osmu godinu zaredom, evoluirala je od inicijative jednog grada 2007. godine, u veliki globalni pokret u kojemu je samo prošle godine sudjelovalo više od 7000 gradova i mjesta iz 158 zemalja svijeta.

Mnogi gradovi u BiH se i ove godine  pridružuju svjetskim metropolama u Satu za planet Zemlju, najvećoj globalnoj volonterskoj akciji koju osmu godinu za redom organizira svjetska organizacija za zaštitu prirode WWF.

Posljednje subote ovoga mjeseca, 29. marta u 20:30 će u mraku će pored mnogih značajnih objekata koji su uzeli učešće u ovoj akciji, biti  i svjetleće reklame na objektima Mercator BH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Pauza