Pregled tržišta alata za digitalno poslovanje

02.04.2020 12:54:04
Pregled tržišta alata za digitalno poslovanje

Postojeće stanje primorava mnoge od nas da svoju svakodnevnicu značajno digitaliziramo.

Postojeće stanje primorava mnoge od nas da svoju svakodnevnicu značajno digitaliziramo. Vodeći ponuđači kolaboracijskih alata su ponudili besplatne verzije istih, te shodno tome bilježe velike skokove u broju korisnika i opterećenju svojih sistema.

Budući da QSS redovno prati tržište mrežnih, infrastrukturnih, kolaboracijskih i sigurnosnih alata, putem ovog bloga će vas u kontinuitetu obavještavati o stanju na tržištu.

"Nadamo se da će vam blog biti od koristi! Ukoliko vam je potrebna pomoć pri implementaciji ovih alata, naše stručne službe vam stoje na raspolaganju. Ovaj blog će biti redovno održavan tokom trajanja pandemije", poručuju iz QSS-a.

Kolaboracijski alati

Adobe Connect

Adobe Connect se koristi za kreiranje web konferencija, online nastavu i webinare uz razmjenu informacija, prezentacija i materijala. Naše visokoškolske ustanove su i do sada koristile Adobe Connect. Za pojedincee i organizacije koji trenutno nisu Adobe kupci, Adobe Connect je besplatan do 01.07.2020. Maksimalni broj korisnika je 25.

Cisco Webex Meetings

Cisco Webex Meetings omogućava online sastanke i konferencije. Usluga trenutno, do daljnjeg, može biti korištena besplatno. Do sada je besplatno korištenje bilo moguće, ali ograničeno na 100 korisnika i 90 dana. Vremenska ograničenja su ukinuta, a dostupne su i nove dial-in funkcionalnosti. 

Google G Suite

Google G Suite je, do 01.07.2020., otvorio svim korisnicima  svoje Enterprise funkcionalnosti u okviru kojih se mogu koristiti i Google Hangout - Meet  konferencije (do 250 učesnika) i live stream-ovi (do 100.000 učesnika).

GoToMeeting

Zdravstvene, edukacione, vladine i neprofitne organizacije su trenutno kvalificirane za besplatne GoToMeeting Remote Work pakete na 90 dana, bez ograničenja za broj korisnika.  

Lifesize

Lifesize je također jedan alata sa kojim se mogu organizirati sastanci i video konferencije. Premium pretplata omogućava do 25 učesnika i trenutno se može koristiti 6 mjeseci besplatno.  

Office 365

Pored besplatnog Microsoft Teams-a, za pojedince Microsoft trenutno nudi i 6 mjeseci besplatne Office 365 EI pakete preko Microsoft Partner-a. Edukacijske ustanove mogu kao i do sada besplatno koristiti Office 365 AI paket. 

QSS Hosted Exchange & Data Access

Kao i ostatak naših Cloud servisa tokom trajanja COVID-19 pandemije, vodeći kolaboracijski alati iz našeg portofolija (QSS Hosted Exchange i QSS Data Access)  za sve nove korisnike su dostupni potpuno besplatno.  

Tandem

Tandem uposlenici koriste za kolaboraciju i komunikaciju, uključujući i one-click video konferencije. Prema informacijama proizvođača, alat je u narednim mjesecima besplatan.

Zoom

Zoom nudi besplatne video konferencije za do 100 učesnika i u trajanju do 40 minuta. Škole se mogu prijaviti za verziju bez vremenskog  ograničenja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Digitalni kutak