Dodijeljena kancelarija udruženju “Multipla skleroza”

10.06.2022 09:11:29

Povodom Međunarodnog dana oboljelih od multiple skleroze, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić dodijelio je Udruženju “Multipla skleroza” Sarajevsko-romanijske regije kancelariju

Povodom Međunarodnog dana oboljelih od multiple skleroze, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić dodijelio je Udruženju “Multipla skleroza” Sarajevsko-romanijske regije kancelariju, kako je i dogovoreno na prošlogodišnjem okupljanju i obilježavanju.

Novootvorena kancelarija Udruženja nalazi se na Trgu Republike Srbije i u potpunosti je opremljena od strane Opštinske uprave Istočno Novo Sarajevo.

Načelnik Katić je sa sekretarom Udruženja Zoranom Tuševljakom i direktorom Zdravstvene ustanove “Master fizikal” Bojanom Pavlovićem potpisao Sporazum kojim se obezbjeđuju besplatni pregledi za lica oboljela od multiple skleroze, te tretmani, ukoliko oni budu neophodni.

Katić je istakao da je novootvorena kancelarije mali doprinos radu ovog udruženja i podrška svim licima oboljelim od multiple skleroze.

“Na ovaj način im dajemo podršku, da smo svi uz njih i da mislimo o njima”, rekao je Katić.

On je dodao i da će biti finansirani svi troškovi koji se odnose na rad ove kancelarije, kako bi se olakšale poteškoće oboljelih od ove autoimune bolesti.

“Cilj Opštinske uprave je da kancelarija bude upravo na Trgu Srbije, gdje se okuplja svakodnevno veliki broj ljudi, da približimo sve one koji su oboljeli od multiple skleroze stanovništvu i kažemo da je to bolest koje se ne treba stidjeti”, naglasio je Katić.

Katić je zahvalio Zdravstvenoj ustanovi “Master fizikal”, koja je zajedno sa opštinom obezbijedila besplatne preglede i tretmane za sve oboljele sa područja Istočnog Novog Sarajeva, te istakao da je ovo nastavak dosadašnje dobre saradnje.

Direktor Zdravstvene ustanove “Master fizikal” Bojan Pavlović zahvalio je Katiću za sve što ova lokalna zajednica čini za pacijente sa multiplom sklerozom, te poručio da će i ova ustanova pružiti svoj maksimalan doprinos poboljšanju kvaliteta života i liječenja naših sugrađana oboljelih od ove autoimune bolesti.

Sekretar Udruženja “Multipla skleroza” Zoran Tuševljak zahvalio je za dodijeljeni prostor Udruženju, jer će ono sada, kako je rekao, koliko-toliko moći da funkcioniše, te istakao da Udruženje broji 220 članova.

“Do sada nismo imali prostor, nismo se mogli družiti, a ni komunicirati sa ostalim udruženjima oboljelih od multiple skleroze u Republici Srpskoj”, rekao je Tuševljak.

Govoreći o problemima sa kojima se suočavaju oboljeli od multiple skleroze, Tuševljak je istakao da su to lijekovi koji su ekstremno skupi, posebno kod teže oboljelih, a i teško se dolazi do njih.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Filantropi