IFS certifikat nudi prednosti za firme koje teže za izvrsnosti u kvaliteti

14.08.2018 08:59:47
IFS certifikat nudi prednosti za firme koje teže za izvrsnosti u kvaliteti

Utjecaj stranih trgovačkih lanaca na proizvodnju hrane i trgovinu hranom te njihovi zahtjevi poznati su svim njihovim dobavljačima.

Certifikacija proizvoda - International Featured Standard (IFS)

Utjecaj stranih trgovačkih lanaca na proizvodnju hrane i trgovinu hranom te njihovi zahtjevi poznati su svim njihovim dobavljačima. Udio robnih marki u odnosu na "brand name" proizvode u stalnom je porastu. Vlasnici robnih marki zakonski su odgovorni za ispravnost i kvalitetu proizvoda te nije potrebno naglašavati kako bi se bilo kakav problem sa proizvodom odrazio na ugled vlasnika robne marke, odnosno trgovački lanac. Zbog toga trgovački lanci od svojih dobavljača ne traže samo ispunjenje zakona i pravilnika zemlje u kojoj isti posluju, već traže primjenu oštrijih zahtjeva međunarodno prihvaćenih normi i certifikaciju prema istima.

"International Featured Standard" odnosno IFS norma, međunarodno je prihvaćena "trgovačka" norma, definirana od strane njemačkih i francuskih trgovačkih lanaca. To je danas jedna od najpriznatijih normi za sektor hrane, a certifikat dodijeljen kao potvrda usklađenosti proizvoda sa zahtjevima te norme u trgovačkim krugovima predstavlja respektabilnu potvrdu ostvarenja visoke razine kvalitete i sigurnosti proizvoda. Tako ne čudi da je primjena i certifikacija sustava prema ovoj normi obveza za dobavljače svih prehrambenih proizvoda trgovačkih lanaca u zemljama EU-a.

Vezano na prethodno navedeno, radi usklađivanja zahtjeva od strane proizvođača hrane u RH sa zahtjevima važećim unutar EU-a, trgovački lanci krenuli su intenzivnije sa auditiranjem dobavljača - tzv "auditima druge strane". Cilj ove vrste audita je utvrditi razinu kvalitete i zdravstvene ispravnosti proizvedenih prehrambenih proizvoda, ali i ocijeniti sposobnosti i mogućnosti dobavljača prehrambenih proizvoda da odgovore na sve zahtjeve tržišta.

Ukoliko trebate certifikaciju ili savjet, za International Featured Standard (IFS) obratite se kompaniji TÜV Croatia.

Podsjećamo, TÜV Croatia d.o.o. svojim djelovanjem pokriva područje Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Kosova. Sjedište tvrtke nalazi se u Zagrebu, no i uredima u Slavonskom Brodu, Sarajevu i Banja Luci nastojimo pokriti što više područja, kako bismo bili što bliži korisnicima naših usluga, kao i što brži u realizaciji usluga.

Širokim spektrom svojih usluga, prepoznatljivošću na tržištu, posjedovanjem potrebnih akreditacija i ovlaštenja, stalnim prisustvom i radom na tržištu, izvedenim poslovima i novim ugovorima, izraženom komunikativnošću i kompetentnošću osoblja, stvorena je sigurna baza za unaprjeđenje poslovanja tvrtke TÜV Croatia i svih klijenata koji su to do sada prepoznali!

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Finansije i konsalting