Inspekcija dječjih igrališta

30.07.2020 09:29:06
Inspekcija dječjih igrališta

Vlasnici igrališta odgovorni su za održavanje igrališta na takav način da ona ne predstavljaju opasnost za život i zdravlje korisnika.

Vlasnici igrališta (gradske uprave, vrtići, hoteli, restorani, trgovački centri, igraonice, benzinske pumpe) odgovorni su za održavanje igrališta na takav način da ona ne predstavljaju opasnost za život i zdravlje korisnika.

Sigurnost na prostorima za igru područje je regulirano Europskom direktivom o općoj sigurnosti proizvoda (2001/95/EZ) tj. Zakonom o općoj sigurnosti proizvoda (NN 30/09, 139/10), koji prate brojne norme.

Kako postići potrebnu sigurnost na igralištima definira norma HRN EN 1176-1:2008 Oprema za igrališta i igrališna površina.

Između ostalog norma propisuje potrebu za obveznim provođenjem periodičkih pregleda igrališta od strane neovisnih stručnjaka kod:

  • Inspekcije poslije ugradnje ili rekonstrukcije
  • Godišnjeg periodičkog pregleda

Operativni (kvartalni) i rutinski pregled (dnevni) trebali bi provoditi osposobljeni djelatnici vlasnika igrališta. Pri tome Vam pružamo pomoć u vidu obuke djelatnika za provođenje pregleda. Prema želji klijenta kvartalni pregled također može provoditi TÜV Croatia.

Korist za Vas

Redovitim pregledima i održavanjem igraonica i igrališta prema danim preporukama:

  • smanjuje se rizik od ozljede korisnika,
  • moguće je smanjiti premiju osiguranja
  • gosti hotela i restorana rado biraju ili se vraćaju na destinacije gdje se vodi briga o sigurnosti na površinama za igru

Provođenjem inspekcijskih pregleda te pružanjem savjeta TÜV Croatia pomaže u nastojanjima svih uključenih i zainteresiranih za sigurnost i dobrobit djece da stanje na igralištima popravimo i dovedemo do razine koja je prihvatljiva za korištenje na siguran način.

Potvrda naše kompetencije

TÜV Croatia je jedino akreditirano inspekcijsko tijelo za provođenje inspekcije sigurnosti dječjih igraonica i vanjskih dječjih igrališta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo