Holdina prepoznaje važnost svoje uloge u zajednici u kojoj posluje

17.06.2014 14:20:57

INA je kroz različite oblike djelovanja na BH tržištu prisutna već više od četrdeset godina. Pod imenom Holdina d.o.o. Sarajevo djeluje od 2000.-te godine. Osnovna djelatnost Holdine je trgovina naftom i naftnim prerađevinama.

INA je kroz različite oblike djelovanja na BH tržištu prisutna već više od četrdeset godina. Pod imenom Holdina d.o.o. Sarajevo djeluje od 2000.-te godine. Osnovna djelatnost Holdine je trgovina naftom i naftnim prerađevinama. Tvrtka je registrirana i za trgovinu u najširem smislu pa je na svakoj od 46 benzinskih stanica raspoređenih u svim dijelovima Federacije BiH, moguće dobiti proizvode široke potrošnje gotovo svih bosansko-hercegovačkih proizvođača.

Holdina trenutno zapošljava preko 400 djelatnika. U ukupnoj Strategiji održivog razvoja INA/MOL Grupe, ljudski kapital je već definiran kao jedna od ključnih karika uspjeha. Holdina veliku pažnju poklanja kvalitetnom odabiru i razvoju svojih zaposlenika. S tim u vezi, u Holdini kontinurano rade na razvoju zaposlenika te implementaciji različitih programa privlačenja i zadržavanja talenata od kojih su najznačajniji Growww i Freshhh.

"Kao društveno odgovorna kompanija,  Holdina prepoznaje važnost svoje uloge u zajednici u kojoj posluje. Zbog ove činjenice, pažnju poklanjamo i projektima koji imaju za cilj da doprinesu rješavanju određenih problema, te istaknu važnost doprinosa kompanija u društvenoj zajednici.

Obzirom na trud koji ulažemo u razvoj ljudskog kapitala kroz kontinuirano unapređivanje i razvoj upravljanja ljudskim resursima te društveno odgovorni angažman u zajednici, drago nam je da smo odabrani za  jednog od najpoželjnijih poslodavaca u 2014. godini, te se nadamo da ćemo kao takvi biti prepoznati i u budućnosti", ističu iz Holdine.

Na rekonstruiranom i značajno proširenom skladištu INE u Podlugovima u blizini Sarajeva radi četrdesetak zaposlenika Holdine, a njihov zadatak je da omoguće dobro snabdijevanje BH tržišta naftom i naftnim prerađevinama putem veleprodaje. Kapacitet ovog trenutno najmodernijeg skladišta u jugoistočnoj Europi, koje se prostire na 83 000 m2 je 18 miliona litara naftnih derivata što u ovom trenutku u potpunosti omogućava uredno snabdijevanje vlastite maloprodaje i svih zainteresiranih kupaca u veleprodaji.

Skladište je naravno u potpunosti informatizirano i to uveliko olakšava i pojednostavljuje proceduru preuzimanja roba od strane kupaca. Direktna povezanost sa željeznicom omogućava brži i sigurniji transport roba od rafinerija do spremnika koji se nalaze u okviru skladišta. Značajno je istaknuti da se u radu ovoga skladišta poštuju svi standardi sigurnosti i zaštite okoline. Želju da se što je moguće više približe potrebama kupaca i budu im na usluzi u Holdini iskazuju i na taj način što su organizirali kućnu dostavu ulja za loženje na udaljenost od stotinu kilometara od skladišta Podlugovi.

Sa 46 benzinskih stanica na teritoriju Federacije BH postignuta je dosta dobra pokrivenost svih većih gradova i prometnica prodajnim objektima. Ipak u tijesnoj suradnji s INOM, Holdina istražuje tržište i planira proširiti svoju maloprodajnu mrežu. Zahvaljujući izuzetnom zalaganju zaposlenih da prije svega nabave kvalitetnu robu, osiguraju širok asortiman proizvoda kao i da na prodajnim mjestima stvore ozračje ugodno za kupca, Holdina s pravom može tvrditi da dostojno čuva i njeguje već odavno po dobru poznati Inin brend.

Zbog sve veće potražnje plina za automobile Holdina se pobrinula da kupcima osigura dovoljne količine ovog energenta. Tako je već ranije uvedena prodaja plina na benzinskim stanicama Sutina u Mostaru i Centar u Tuzli, a od nedavno kvalitetan plin za automobile može se pronaći i na BS Stup u Sarajevu.

Sektor komercijalnog poslovanja Holdine d.o.o. Sarajevo u svom organizacijskom ustrojstvu sadrži Poslovnice Sarajevo, Mostar, Tuzla, Bihać i Banja Luka.

Poslovanje je organizovano putem veleprodaje i maloprodaje. Veleprodaju pokrivaju poslovnice, te služba distributivno-operativnog centra DOC. Preko njih se obavlja narudžba i isporuka derivata, maziva, lož ulja, bitumena … svojim kupcima – pravnim licima na temelju važećih ugovora ili uz avansno plaćanje.

Holdina nudi kompletan asortiman ININIH proizvoda koji se proizvode u Rafineriji nafte Rijeka, Rafineriji Sisak te Mazivima Zagreb.

Proizvodni asortiman koji se proizvodi u Rafinerijama nafte Rijeka i Sisak su:

 • Motorni benzini (BMB 95, BMB 91 i MB 98)
 • Plinska ulja (diesel, eurodiesel, lož ulje ekstra lako)
 • Lož ulja (lož ulje srednje niski sumpor do 1% S, lož ulje srednje do 3% S)
 • Petrolej i gorivo za mlazne motore (mlazno gorivo, industrijski petrojel)
 • tekući sumpor
 • UNP – ukapljeni naftni plin
 • Propan
 • Naftni koks – zeleni petrol koks, kalcinirani koks
 • Bitumen

Proizvodni asortiman koji se proizvode u Rafinerijama u Rijeci i Zagrebu:

 • Ulja i tekućine za motore i motorna vozila
 • Maziva i srodni proizvodi za industriju
 • Tekućine i sredstva za obradu metala
 • Sredstva za privremenu zaštitu od korozije
 • Mazive masti za industriju i vozila

Naftni derivati dopremaju se do Holdininih BS i kupaca iz rafinerija u Rijeci, Sisku i Zagrebu cestovnim putem: kamionima i autocisternama, te željezničkim putem do Skladišta u Podlugovima, gdje se skladište, otpremaju dalje na prodajno mjesto.

NAVIJAJ I ZAIGRAJ: Našim vjernim kupcima uz svaku kupnju 5 litara ulja INA Ultra Star FE 5w–30 poklanjamo Vam ove godine najtraženiju nogometnu loptu! Posjetite nas!

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber +387 62 700 098 ili na mail prodaja@akta.ba odnosno putem forme Objavi promo ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Ostale vijesti iz rubrike

Predstavljamo