Homologacija vozila: Poništena odluka ministarstva o izboru ponuđača

10.02.2011. 09:43 / Izvor: Nezavisne novine
Homologacija vozila: Poništena odluka ministarstva o izboru ponuđača

Sud BiH poništio je odluku Ministarstva transporta i komunikacija BiH kojom se proces i postupak homologacije dodjeljuje konzorcijumu sa Centrom za motorna vozila iz Banjaluke na čelu, pišu "Nezavisne novine".

Ovom presudom Sud BiH osporio je rješenje o dodjeli procesa homologacije Centru za motorna vozila iz Banjaluke, Institutu za privredni inženjering iz Zenice, Institutu za promet i komunikacije iz Sarajeva i Centru motor iz Širokog Brijega.

"Ministarstvo u svojoj odluci o izboru konzorcijuma nije uopšte cijenilo činjenice koje je utvrdila Komisija, već samo paušalno navelo da se vrši izbor konzorcijuma", navodi se u obrazloženju presude Suda BiH.

Aleksandar Milašinović, jedan od suvlasnika "Automotiv centra - Centra za vozila" (AMC) iz Sarajeva, koji se žalio na odluku ministra Vidovića, kazao je za Nezavisne da je presuda očekivana i da očekuje "da u ponovljenom postupku posao obavljanja administrativnih poslova u oblasti homologacije vozila, dijelova i uređaja bude dodijeljen firmi koju Komisija ocijeni sa najviše bodova".

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti