Podrška Ministarstva

Boračkim zadrugama KS dodijeljeno 174.380 KM za održavanje postojeće zaposlenosti

16.08.2023. 15:08 / Izvor: Akta.ba
Novac

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović potpisao je danas ugovore o dodjeli sredstava, u okviru Programa sufinansiranja održavanja postojeće zaposlenosti u boračkim zadrugama.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović potpisao je danas ugovore o dodjeli sredstava, u okviru Programa sufinansiranja održavanja postojeće zaposlenosti u boračkim zadrugama s područja Kantona Sarajevo.

Riječ je o Programu koji će ove godine obuhvatiti 10 zadruga, kroz period od šest mjeseci.

Ministarstvo za boračka pitanja KS, kontinuirano, od 2017. godine realizuje ovaj projekt, a kako je istakao ministar Osmanović, izdvojena su sredstva za sufinansiranje mjesečnih plaća i zakonom propisanih poreza i doprinosa za 82 radnika koji su zaposleni u boračkim zadrugama od ranije.

Iz Budžeta Kantona Sarajevo za realizaciju ove mjere u 2023. godini, izdvojena su sredstva u ukupnom iznosu od 174.380 KM.

‘’Drago mi je što i ove godine imamo priliku da podržimo naše zadrugarstvo, izdvojenim sredstvima koja će, nadam se u konačnici podstaći i ekonomsko osnaživanje. Program ima jasan cilj, konkurentnost na tržištu rada, te održavanje već postojeće zaposlenosti. Ove godine smo imali 10 prijava, i nakon provedenog Javnog poziva, na osnovu priložene dokumentacije, sufinansirat ćemo svih 10. Nadam se da ćemo i naredne godine realizovati ovaj projekt’’, kazao je ministar Osmanović.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti