Stambeno zbrinjavanje

Potpisan sporazum o nabavci građevinskog materijala za pripadnike boračke populacije

01.11.2023. 13:34 / Izvor: Akta.ba
Borci

Potpisan sporazum o nabavci, transportu i isporuci građevinskog materijala za pripadnike boračke populacije.

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović i predstavnik firme „Senigor“ Sadat Begić potpisali su danas Okvirni sporazum o nabavci, transportu i isporuci građevinskog materijala za pripadnike boračke populacije Kantona Sarajevo za 2023. godinu. Ukupna vrijednost projekta je 1.650.000 KM.  

Ministar Osmanović, nakon potpisivanja istakao je kako Ministarstvo za boračka pitanja KS i ove godine nastavlja stambeno zbrinjavanje svojih pripadnika.  

''Drago mi je da smo i u 2023. godini uspjeli da zaključimo ovaj projekat, kojim ćemo olakšati stambeno zbrinjavanje za branitelje koji su zadužili Bosnu i Hercegovinu. Iskreno se nadam da smo zajednički barem malo olakšali prevazilaženje ove problematike za naše korisnike, tačnije za njih otprilike 320, koji će biti obuhvaćeni ovim sporazumom. Naš partner je i ove godine firma „Senigor“, s kojom imamo odličnu saradnju već duži vremenski period, a očekujemo i da krajnji korisnici budu zadovoljni pruženom uslugom'', poručio je ministar Osmanović. 

U narednom periodu pristupit će se potpisivanju ugovora sa pripadnicima braniteljske populacije, koji su ostvarili pravo na ovaj vid pomoći u skladu sa zakonom. Rok za isporuku građevinskog materijala po osnovu zaključenih posebnih ugovora sa korisnicima jeste 30 dana, a rok isporuke cjelokupnog materijala je najkasnije do 31. decembra 2023. godine. 

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti