Poslovni susreti: Kineski privrednici upoznali se sa radom 12 bh. kompanija

14.06.2011. 15:21 / Izvor: eKapija.ba
Poslovni susreti: Kineski privrednici upoznali se sa radom 12 bh. kompanija

Nakon današnjeg prijema delegacije Grada Tianjina, u Gradskoj upravi održan je i poslovni susret bh. i privrednika ovog kineskog pobratimskog grada, gdje su se predstavnici kompanija ukratko predstavili i ukazali na svoje ključne poslovne aktivnosti i potrebe.

Tokom ovog susreta predstavilo se dvanaest bh. kompanija: Vispak, Bosnalijek, Borac konfekcija, Sarajevska pivara, Kana N&N, DP Marketi, Tvornica čarapa Ključ, Granof, Šipad komerc, Klas, Žica i Energoinvest.

U ime Grada Sarajeva prisutnima su se obratili zamjenik gradonačelnika Miroslav Živanović i pomoćnik gradonačelnika za lokalno poslovanje i razvoj Sahrudin Sarajčić, koji su naglasili bitnost uspostavljanja bliske saradnje i razmjene iskustava između lokalnih domaćih i kineskih kompanija.

"Gradska uprava će i dalje aktivno posredovati u multilateralnim privrednim susretima između gradova Sarajeva i Tianjina. Nama je u interesu da bh. i kineski privrednici uspostave kontakt, razmijene potrebne informacije, te se povežu i unaprijede svoju međusobnu saradnju", kazao je Sarajčić.

Privrednici Grada Tianjina istakli su kako sa njihove strane postoji interes za saradnju, te da je važno da bh. privrednici naprave listu prioritetnih projekata koje bi predstavili na kineskom tržištu.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti