Ažuriranje stanja poljoprivrednih gazdinstava i klijenata na području Općine Novi Grad Sarajevo

10.02.2012. 11:19 / Izvor: eKapija.ba
Ažuriranje stanja poljoprivrednih gazdinstava i klijenata na području Općine Novi Grad Sarajevo

Služba za privredu, obrazovanje, kulturu, sport i informiranje Općine Novi Grad Sarajevo obavijestila je 287 poljoprivrednih gazdinstava i klijenata koji su izvršili upis u registar poljoprivrednih gazdinstava i registar klijenata u ovoj službi da obavezno u skladu sa zakonskim propisima do 31. marta izvrše ažuriranje stanja, odnosno prijave promjene podataka.

Ažuriranje podataka odnosi se na zasijane poljoprivredne kulture na poljoprivrednom zemljištu u tekućoj godini, trenutnom stanju i promjeni vrste i brojnog stanja stoke, promjeni zemljišnog posjeda i osnova korištenja poljoprivrednog zemljišta.

Pored ažuriranja navedenih podataka, poljoprivrednici su dužni u roku od 30 dana od dana nastanka promjene prijave izvrše ažuriranje promjene nosioca porodičnog gazdinstva, sjedišta, bankovnog računa i druge promjene.

Ažuriranje stanja i promjenu podataka je potrebno uraditi posebno ako poljoprivrednici žele ostvariti podsticaje od nadležnih organa u 2012. godini.

Prijava nastalih promjena vrši se na propisanim obrascima na info- punktu Općine Novi Grad Sarajevo, saopćeno je Pres-službe Općine.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti