"Turkoil" preuzima naftno tržište: Kvalitetno gorivo na bh. pumpama

01.08.2011. 10:58 / Izvor: eKapija.ba
'Turkoil' preuzima naftno tržište: Kvalitetno gorivo na bh. pumpama

Turska kompanija "Turkoil" nakon što je hrabro ušla na bh. tržište, nedavnim zakupom skladišnog prostora u Pločama od Naftnih terminala Federacije, spremnika veličine 10.000 kubnih metara, sklopila je posao sa sarajevskom kompanijom "Imzit-comerc".

Zahir Imamović, direktor kompanije "Imzit-comerc" za ekapija. ba kaže kako je prije mjesec dana na njihovim pumpama počela prodaja nafte iz spremnika "Turkoila", a ovih dana očekuje se prodaja benzina 95.

"Ovo je pozitivan pomak za našu kompaniju, samim tim što sarađujemo za jednim velikim dobavljačem i što će konačno na ovaj način biti riješen problem nabavke goriva. Od sada ćemo zahvaljujući kompaniji `Turkoil` biti uredno snadbjeveni ovim energentom", pojašnjava Imamović, naglašavajući kako ga posebno raduje što će se konačno na pumpama naći gorivo boljeg kvaliteta.

U razgovoru za naš portal Imamović kaže, kako je zbog loših dešavanja na tržištu jako oprezan, tako da još uvijek ne može govoriti o prodaji kompanije "Imzit-comerc" turskom naftnom gigantu.

"Za sada ostaje sve na zaradi. Kompanija `Imzit` kao nosilac poslova ima 70 posto zarade, a `Turkoil ` 30 posto", naglašava Imamović.

Da želi biti vodeći naftni gigant u našoj zemlji, potvrđuje i činjenica da je "Turkoil" naftne terminale unajmio na deset godina, a ambicioznim planom ove kompanije predviđeno je i zapošljavanje više od 1.000 radnika u BiH.

Inače, kompanija "Turkoil" dio je velike grupacije "Kizil Group", smještena je u gradu Gazijantepu i bavi se proizvodnjom, trgovinom i distribucijom nafte i naftnih derivata.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti