Akcija BH Airlinesa: Za jedan euro do evropskih gradova

19.10.2010. 16:29 / Izvor: eKapija.ba
Akcija BH Airlinesa: Za jedan euro do evropskih gradova

Bosanskohercegovačka aviokompanija BH Airlines pokrenula je akciju prodaje karata po cijeni jednog eura za putnike koji prvi rezervišu letove na njihovim linijama za evropske gradove Sarajevo, Banjaluka, Beograd, Beč, Štokholm, Geteborg, Kopenhagen, a kako se od 31. oktobra pokreće avio linija sa međunarodnog aerodroma Banjaluka, ova promotivna cijena obuhvatat će i linije za Cirih i Frankfurt.

Edin Hrapović iz marketinške službe BH Airlinesa za eKapiju je potvrdio da će se oko pet hiljada sjedišta na ovim linijama nuditi po cijeni od jedan euro, ne precizirajući koliko je to sjedišta po jednom letu. U svakom slučaju, putnici koji budu među prvim rezervisali let, imat će veće šanse da dobiju kartu po promotivnoj cijeni.

Karte se mogu kupiti putem interneta ili u bilo kojoj putničkoj agenciji do 15. novembra. Cijena karte ipak ne uključuju cijene aerodromske takse niti naknade za izdavanje avionske karte.

Ukupna cijena aerodromskih taksi, primjera radi, za let Sarajevo - Cirih - Sarajevo košta 190 KM. Ako letite za Beograd, platit ćete 140 KM aerodromske takse.

Akcija traje od 15. oktobra do 30. novembra 2010. godine, kada će putnici moći iskoristiti pogodnosti koje im nudi ovaj avioprijevoznik. Boravak na jednoj od navedenih destinacija može trajati maksimalno 15 dana, a jednom kada uplatite let, ne možete vratiti novac niti mijenjati kartu.

Hrapović ističe da je razlog za pokretanje ove akcije najavljeno ukidanje viznog režima za Bosnu i Hercegovinu.

"Želimo pobuditi svijest kod naših klijenata da se, iako se smatra da je avioindustrija skupa, ipak može putovati po primamljivim cijenama. Cilj nam je također privući što veći broj putnika koji će koristiti mogućnosti slobodnog kretanja bez viza", istakao je Hrapović.

Inače, putničke agencije očekuju da će nakon odluke o ukidanju viznog režima Bosni i Hercegovini, građani naše zemlje puno više putovati te da će cijene turističkih aranžmana i avio karata biti daleko jeftinije.

N.V.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti