Robna marka "365" i u BiH - "Delhaize" otvara maloprodajne objekte u Sarajevu i Derventi

23.11.2011. 15:59 / Izvor: eKapija.ba
Robna marka '365' i u BiH - 'Delhaize' otvara maloprodajne objekte u Sarajevu i Derventi

Belgijska kompanija "Delhaize BH", koja je u julu ove godine kupila maloprodajnu mrežu "Delta Maxi" u čijem sastavu se nalazilo 450 maloprodajnih objekta u Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Bugarskoj i Albaniji, u narednih nekoliko sedmica otvoriće dva nova maloprodajna objekta, i to u Sarajevu i Derventi, prenosi Fena.

Direktor "Delhaize group" za BiH, Srbiju i Crnu Goru, David Vander Schueren, danas je na konferenciji za novinare u Banja Luci najavio i da ta kompanija planira da do kraja godine asortiman svojih maloprodajnih objekata obogati proizvodima nove privatne robne marke "365", koja je razvijena u saradnji s proizvođačima iz Belgije, Luksemburga, Grčke i Rumunije.

On je naveo da su proizvodi privatne robne marke "365" proizvodi "za svaki dan" koji u jednostavnom, belom pakovanju daju dobar kvalitet po pristupačnoj ceni.

Schueren, je pri predstavljanju kompanije i planova za lokalno tržište, naglasio da je "365" dobra vest i za potrošače i za domaće proizvođače.

- Dolazak privatne robne marke "365" na tržište BiH pruža priliku domaćim proizvođačima da sarađuju sa nama, i proizvode ne samo za bosanskohercegovačko, već i za druga evropska tržišta na kojima "Delhaize" posluje. Nadamo se da će mogućnost izvoza proizvoda putem "365" biti adekvatan poslovni izazov za lokalne proizvođače i da će ih podstaknuti da s nama rastu u pravcu kontrolisane, sigurnije proizvodnje - kazao je on.

Osim novina u asortimanu, novi vlasnici donose promenu logotipa "Maxi" i "Mini Maxi" prodavnica koji će ubuduće, osim stilizovanog imena nositi sliku "Delhaize" lava, simbola grupacije kojoj pripada i "Delhaize BH".

Inače, prošle sedmice je potvrđeno da će mаloprodаjni lаnаc "Deltа Mаxi Bаnjа Lukа" ubuduće poslovаti pod novim imenom "Delhаize BH Bаnjа Lukа d.o.o".

"Delhaize Group" je međunarodni trgovinski lanac sa sedištem u Belgiji, koji je prisutan u 11 zemalja na tri kontinenta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti