Intenziviranje privredne Unsko-sanskog kantona i Makedonije

16.04.2010. 11:49 / Izvor: eKapija.ba
Intenziviranje privredne Unsko-sanskog kantona i Makedonije

U posjeti Privrednoj komori Unsko-sanskog kantona jučer je boravio Rami Redžepi, ambasador Republike Makedonije u Bosni i Hercegovini. Ambasadora Redžepija primio je predsjednik Privredne komore USK Ismet Pašalić sa suradnicima i nekolicinom privrednika, direktora firmi s područja Unsko-sanskog kantona.

Među njima bili su direktori "Bihaćke pivovare" Edin Ibrahimšpašić, "Meggle" Mljekare d.o.o. Bihać, "Bire" Bihać Edin Muslić, "Lasera" d.o.o. Bihać Džemaludin Harčević, "Pogy" d.o.o. Bihać Muhamed Alijagić, te predstavnici medija.

Privredna komora USK je druga komora u FBiH koju je nakon Privredne komore Kantona Sarajevo posjetio ambasador Redžepi otkad je u januaru/siječnju ove godine preuzeo dužnost ambasadora.

Prilikom susreta vođeni su razgovori o robnoj razmjeni BiH i Makedonije, ali i USK prema Makednijii i načinima povezivanja privrednika u narednom periodu kako bi se suradnja intenzivirala. Jedan od načina je i Ekonomski Forum koji će u maju/svibnju mjesecu ove godine biti organiziran u Skopju i za koji je dogovoreno i sudjelovanje Privredne komore USK sa privrednicima s područja USK.

Nakon razgovora ambasador Redžepi i predsjednik Pašalić obišli su firme koje su sudjelovale na ovom sastanku.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti