Nakon učestvovanja na Sajmu u Prištini: Veliki interes za suradnju s bh. kompanijama

12.06.2012. 16:15 / Izvor: Fena
Nakon učestvovanja na Sajmu u Prištini: Veliki interes za suradnju s bh. kompanijama

Bosanskohercegovačke kompanije imale su uspješan nastup na Međunarodnom općem sajmu "Priština 2012."

„Na sajmu u Prištini predstavile su se kompanije iz BiH iz oblasti grafičke i elektroindustrije, izdavačke djelatnosti, proizvodnje plastičnih cijevi i folija, tekstilne i prehrambene industrije. Njihov nastup bio je izuzetno uspješan zbog velike potražnje za proizvodima kojim su se predstavile“, izjavila je Feni savjetnica u Privrednoj komori Federacije BiH (PKFBiH) Šemsa Alimanović.

Ona je dodala da postoji velika zainteresiranost za naše proizvode na kosovskom tržištu i da BiH ima veliku šansu da njene kompanije učestvuju u razvoju i izgradnji Kosova.

„Kosovo je veliko gradilište i logično je da se naše kompanije pojavljuju na tenderima, ali njihovo mjesto zauzimaju kompanije iz regije, da li zbog njihove nezainteresiranosti ili pak zbog problema koji su dosad imali u razmjeni“, dodala je Alimanović.

Među ostalima, na prištinskom sajmu učestvovale su kompanije Suton i Europapier iz Širokog Brijega koje će, kako je kazala Alimanović, ostvariti dobru i konkretnu suradnju.

Nastup bh. privrednika organizirao je PKFBiH uime komorskog sistema BiH. Međunarodni opći sajam - Priština 2012. održan je od 6. do 9. juna, a organizirala ga je Privredna komora Kosova u suradnji s Ministarstvom trgovine i industrije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti