Na sajmu "PosaoFest" bit će ponuđeno 1.000 radnih mjesta

08.05.2008. 16:12 / Izvor: Fena
Na sajmu 'PosaoFest' bit će ponuđeno 1.000 radnih mjesta

U organizaciji Centra Skenderija i Internet portala Posao.ba u dvorani Mirza Delibašić u Sarajevu 13. i 14. maja bit će održan prvi sajam poslova i profesija "PosaoFest".

Na "PosaoFestu", kako je najavio danas na konferenciji za novinare u Sarajevu direktor portala Posao.ba Edin Mehić, bit će zasigurno ponuđeno oko 1.000 radnih mjesta, dok će se predstaviti oko 40 kompanija iz BiH i regije koji će na sajmu prikupljati biografije, te odmah zapošljavati odgovarajuće kandidate.

Među tim kompanijama, kako je rečeno, su: ASA Prevent, Koncern Agram, Fabrika duhana Sarajevo, koja je ujedno generalni sponzor manifestacije, Procredit bank, Hermes Softlab, IT Computers, Arcelor Mittal Steel, Bosnalijek, te drugi.

Na sajmu se očekuje oko 20.000 posjetilaca iz cijele BiH , a organiziran je i besplatan prevoz za studente iz Tuzle, Banje Luke, Mostara, Brčkog i još nekih gradova BiH.

Ova će manifestacija, kako je ocijenio generalni direktor Centra Skenderija Suad Džindo, biti od velikog značaja ne samo za osobe koje traže posao i poslodavce već i za razvoj biznisa, jer će kompanije imati priliku da se prezentiraju poslovnim partnerima i klijentima.

Na "PosaoFestu" će biti organizirani i popratni sadržaji, kao što je svečana dodjela priznanja kompanijama koje su u velikom istraživanju portala Posao.ba izabrane za najpoželjnije poslodavce.

Osim toga, organizatori su za sajam pripremili i različite zabavne i edukativne sadržaje - radionice, predstavljanje zanimanja i poslodavca, prezentacije firmi, korisna predavnja za studente, te vrijedne nagradne igre i koncerte, što će učesnicima i posjetiocima ovog dvodnevnog događaja pružiti doživljaj pravog festivala.

Sajam će oba dana trajanja biti optvoren za posjetitelje od 10.00 do 17.00 sati , dok će ceremonija svečanog otvaranja biti upriličena 13. maja u 12.00 sati.

Pokrovitelji sajam su predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić, Vlada Kantona Sarajevo,Univerzitet u Sarajevu, Federalni zavod za zapošljavanje i OSCE, a partneri sajma Sarajevska regionalna razvojna agencija-SERDA i CIVITAS – mreža mladih BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti