Agrarni fond Trebinje

Podijeljeni rasadi povrća za više od 190 poljoprivrednika

29.04.2024. 12:00 / Izvor: SRNA
rasadi

Predstavnici Agrarnog fonda Trebinje podijelili su danas rasade povrća za 193 poljoprivredna proizvođača iz ovog grada, što je najveći broj do sada.

Predstavnici Agrarnog fonda Trebinje podijelili su danas rasade povrća za 193 poljoprivredna proizvođača iz ovog grada, što je najveći broj do sada.

Dutina je rekao novinarima da pet godina fond proizvodi rasade paprike, paradajza i krastavca koji posredstvom javnog poziva besplatno podijele poljoprivrednicima.

"Podijelit ćemo isti broj rasada, odnosno 50-ak rasada paradajza, isto toliko paprika i desetak rasada krastavca. Ovo je jedan od javnih poziva na koji se prijavi najviše ljudi, a nikoga nismo odbili", rekao je Dutina.

On je dodao da se najveći dio rasada podijeli za sopstvene potrebe poljoprivrednika, a dio kooperantima koji dobiju veće količine, a Agrarni Fond to otkupljuje i prodaje kroz prodavnicu za penzionere "Treća dob" i piljare.

Dutina je dodao da se u rasadniku Agrarnog Fonda proizvode i sadnice nara i smokve, koje takođe posredstvom javnog poziva podijele poljoprivrednicima.

Poljoprivredni proizvođač Drago Perotić koji je dobio sadnice paprike, paradajza i krastavca zahvalio je Agrarnom Fondu, rekavši da će sadnice iskoristiti za sopstvene potrebe.

Milimirka Đedović rekla je da drugu godinu dobija rasade, da proizvodi i prodaje više vrsta povrća, te da je veoma zadovoljna i zahvalila je Agrarnom Fondu za rasade.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti