Poslodavci traže izmjene zakona o porezu na dobit

31.07.2012. 07:48 / Izvor: SRNA
Poslodavci traže izmjene zakona o porezu na dobit

Udruženje poslodavaca Brčko distrikta zatražilo je jučer od poslanika da na Skupštini distrikta 8. avgusta usvoje Izmjene i dopune zakona o porezu na dobit kako bi se stvorili preduslovi za unapređenje privrednog okruženja.

U saopštenju iz Udruženja navedeno je da na posljednoj sjednici Skupštine Brčko distrikta 26. juna nije postojala dovoljna politička volja da se ovaj prijedlog usvoji, iako je prethodno usaglašen između Udruženja poslodavaca i Privredne komore distrikta, te ga je jednoglasno usvojio Ekonomsko-socijalni savjet.

Udruženje ističe da je krajem maja organizovan okrugli sto na kojem su predstavnici Vlade i Skupštine, Sindikat distrikta, te predstavnici Poreske uprave i privrednici donijeli zaključke usmjerene ka unapređenju privrednog okruženja.

Prvi korak, navode iz Udruženja poslodavaca, jeste Izmjena i dopuna zakona o porezu na dobit, koja je neophodna za poboljšanje postojećih uslova poslovanja privrednih subjekata, ali i za privlačenje novih stranih i domaćih investicija, koja bi stvorila realne osnove za stvaranje novih radnih mjesta.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti