U PK USK održana prezentacija o potrošnji goriva, ekologiji i smanjenju potrošnje goriva

26.03.2008. 10:19 / Izvor: Privredna komora USK
U PK USK održana prezentacija o potrošnji goriva, ekologiji i smanjenju potrošnje goriva

Privredna komora USK/Regionalni centar za podršku malim i srednji poduzećima u sjeverozapadnoj regiji BiH za potrebe Grupacije saobraćaja i veza PK USK/Sekcije stanica za tehničke preglede PK USK i Udruženja prijevoznika "BUS" Bihać, organizirala je jučer prezentaciju o

potrošnji goriva, ekologiji i smanjenju potrošnje goriva. Prezentacija obradila i teme: motornih vozila i tehničke ispravnosti, tehničkih pregleda i opreme za tehničke preglede, te obuke kontrolora.

Prezentaciju su realizirali prof. dr. Milan Đudurović s Mašinskog fakulteta u Banja Luci i dr. Drago Talijan, direktor Centra za motorna vozila Banja Luka. U prvom dijelu prisutnima je govorio dr. Drago Talijan, iskoristivši priliku da sve prisutne pozove na suradnju. Drugi dio prezentacije odnosio se na potrošnju goriva, ekologiju i smanjenje potrošnje goriva, a prezentirao je prof. dr Milan Đudurević.

Prisutnima je predstavio nove revolucionarne FFI MPG Caps (tablete) za obradu motora koje djeluju kao odlično diperzijsko sredstvo za gorivo i kao pojačivač za sagorijevanje. Njihova je karakteristika da produžuju trajanje ventila i svjećica, smanjuju potrošnju goriva, te akumulaciju ugljika i sprečavaju nastanak neželjenih ostataka. Uslijed korištenja ovih tableta gorivo bolje sagorijeva, daje veću snagu, veći broj prijeđenih kilometara, štedi novac i skoro potpuno eliminira sve štetne izduvne gasove.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti