Uskoro prvo digitalno kino u Općini Novi Grad Sarajevo

14.12.2013. 09:39 / Izvor: eKapija.ba
Uskoro prvo digitalno kino u Općini Novi Grad Sarajevo

Općina Novi Grad Sarajevo obezbjedila je flmsko projekcijsko platno i novu digitalnu opremu koja omogućava projekcije svih novih filmskih naslova u potpuno istoj tehnici i paralelno kao i u drugim modernim kinima (multipleksima).

Stanovnici novogradske općine i ljubitelji filmske umjetnosti uskoro će moći gledati popularne filmske naslove u kinu "Novi Grad Sarajevo".

Općina Novi Grad Sarajevo obezbjedila je flmsko projekcijsko platno i novu digitalnu opremu koja omogućava projekcije svih novih filmskih naslova u potpuno istoj tehnici i paralelno kao i u drugim modernim kinima (multipleksima). Publika će uživati u projekcijama i aktualnim filmskim naslovima s vrhunskom slikom i zvukom. U toku je redizajn prostornih kapaciteta i adaptacija prostora za kino projekcije.

"Općina Novi Grad Sarajevo, nema niti jednu kino dvoranu, iako u njoj živi oko 130.000 stanovnika. Prvo digitalno kino koje ćemo otvoriti bit će bolje i pristupačnije u odnosu na ostala, prije svega kada su u pitanju cijene ulaznica i programi", rekao je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo mr. Semir Efendić, dodajući da  je cilj uvesti nove kvalitetne sadržaje u život stanovnika, te učiniti Novi Grad ugodnijim mjestom za život svih građana.

U prvim danima kino će raditi kao klasično kino u kojem će se prikazivati aktuelni filmski hitovi. Međutim, pored popularnih filmskih naslova u planu je da se programom obuhvate i  filmovi iz evropske i domaće kinematografije, te obogati ostalim sadržajima, poput dokumentarnih i filmova za djecu i mlade  kao i organizovanje ostalih kulturno-zabavnih i umjetničkih sadržaja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti