IBM i Megatrend potpisali ugovor za distribuciju softvera u BiH

19.11.2009. 15:58 / Izvor: Fena
IBM i Megatrend potpisali ugovor za distribuciju softvera u BiH

IBM je 19. novembra 2009. godine u Sarajevu objavio saradnju s kompanijom Megatrend koja je obilježena potpisivanjem ugovora za distribuciju softvera u BiH.

Korporacija IBM, kako je istaknuto na konferenciji za novinare, razvija tržište putem partnera i pri tome traži one koji su u stanju ispuniti njihovu viziju i očekivanja. IBM je na tržištu BiH prisutan već dugi niz godina i to više na području hardvera gdje imaju dobro razvijenu distribucijsku mrežu, dok su u području softvera dosad radili putem distributera iz Slovenije i Hrvatske.

(Roman Koritnik, Adnan Bajramović)

"U IBM-u uvrštavamo Bosnu i Hercegovinu među perspektivna, rastuća tržišta i stoga ulazimo na tržište s novim distributerom Megatrendom. Vjerujemo da ćemo kompanijama u BiH s integracijom IBM inovativnih rješenja omogućiti najnaprednije i konkurentnije poslovanje", izjavio je nakon potpisivanja ugovora direktor IBM-a za Sloveniju i BiH Roman Koritnik.

"Potpisivanje ugovora za distribuciju softvera u BiH donosi nova znanja, softverska rješenja i mogućnost za razvoj kompanije i otvaranje novih radnih mjesta", kazao je izvršni direktor Megatrenda Adnan Bajramović.

IBM napredna rješenja i opremu su u svoje svakodnevne radne procese dosad implementirale brojne službe javne uprave, banke, te telekomunikacijske i druge kompanije.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti