Donji Vakuf: Dva miliona KM za projekte infrastrukture

26.02.2009. 13:21 / Izvor: Fena
Donji Vakuf: Dva miliona KM za projekte infrastrukture

Oko dva miliona KM bit će utrošeno za realizaciju nekoliko veoma značajnih infrastrukturnih projekata na teritoriji donjovakufske općine do kraja 2009.

U planu je postavljanje horizontalne i vertikalne signalizacije na glavnoj raskrsnici u gradu i izgradnja trotoara u pravcu Bugojna, Travnika i Jajca što bi, prema urađenim procjenama, trebalo koštati oko 250.000 KM.

Stari, dotrajali krov bit će zamijenjen na tri zgrade, jednoj u centru Donjeg Vakufa, zatim na zgradi kod Autobuske stanice i na zgradi preko puta hotela "Vrbas" .

Za asfaltiranje lokalnog puta Torlakovac-Sokolina osigurano je 200.000 KM, a po prispjeću prve tranše novca iz projekta ukupne vrijednosti 2,5 miliona KM, koji je podržan od resornog federalnog ministarstva, počet će prva faza asfaltiranja puta Prusac-Ajvatovica.

Na proljeće bi trebalo biti nastavljen projekt izgradnje kanalizacione mreže u naselju Kamenjača u koji je dosad investirano oko 100.000 KM i intenzivirati aktivnosti na izgradnji sportske dvorane.

Planirana je i rekonstrukcija ulice Žrtava genocida te određene aktivnosti na elektroenergetskoj mreži koje bi trebale rezultirati sprječavanjem sve učestalijih prekida u isporuci električne energije za potrošače s područja Donjeg Vakufa.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti