Potpisan sporazum Sindikalne organizacije i predstavnika poslodavaca kompanije "Zvijezda"

03.11.2010. 08:19 / Izvor: Fena
Potpisan sporazum Sindikalne organizacije i predstavnika poslodavaca kompanije 'Zvijezda'

Sporazum o međusobnim odnosima Sindikalne organizacije i predstavnika poslodavca kompanije "Zvijezda" d.o.o. Sarajevo, potpisan je danas u Rajlovcu.

Sporazum su potpisali Božana Burazerović – sindikalna povjerenica i Nermin Gvožđar direktor "Zvijezda" d.o.o. Sarajevo, a supotpisnik je bio i Mehmed Avdagić – predsjednik Samostalnog sindikata PPDIVUT BiH u čijem sastavu djeluje Sindikalna organizacija "Zvijezde".

Sporazumom su precizno regulirani partnerski odnosi između sindikalne organizacije i poslodavca, počevši od obaveza međusobne razmjene informacija, do aktivnog učešća sindikalnih predstavnika u radu organa Privrednog društva o pitanjima bitnim za ostvarivanje prava i interesa zaposlenih, saopćeno je iz PPDIVUT-a BiH.

Potpisnici ovog sporazuma bili su jednoglasni u ocjeni da je njegovo potpisivanje značajan iskorak u demokratizaciji međusobnih odnosa unutar kompanije.

S tim u vezi Avdagić je predložio da sindikalna organizacija "Zvijezda" predloži direktora Gvožđara za menadžera 2010. godine i da mu se dodijeli priznanje Sindikata PPDIVUT BiH za dosadašnje uvažavanje i saradnju, kao i za stepen demokratije prema radu Sindikata.

Direktor Gvožđar je istakao da "Zvijezda" posluje uspješno zahvaljujući i podršci Agrokora i njegovog predsjednika Ivice Todorića.

Naglasio je da svi zaposleni ostvaruju svoja prava u skladu sa normativnim aktima, a prosjek plata zaposlenih je iznad prosjeka plata u Federaciji BiH.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti