Autoput: Prigovor na izbor izvođača

29.10.2007. 08:01 / Izvor: Fena
Autoput: Prigovor na izbor izvođača

U prigovoru upućenom Federalnoj direkciji za izgradnju, upravljanje i održavanje autocesta traži se poništenje odluke i prihvaćanje ponude BH konzorcija kao najpovoljnije.

Svoj zahtjev obrazlažu time da je prilikom odabira najboljeg ponuđača došlo do ozbiljnih povreda Zakona o javnim nabavkama BiH, te do povrede i izigravanja «minimalnih kvalifikacionih kriterija» koji se prvenstveno odnose na ekonomsku i finansijsku podobnost kandidata.

Iz bh. konzorcija upozoravaju da niti jedna od članica odabranog konzorcija ( Euroasfalt doo Sarajevo; Hering doo Široki Brijeg; HP Investing doo Mostar i Putevi doo Grude ) ne može ispunjavati propisane minimalne kvalifikacione kriterije, koji predviđaju da kandidati moraju imati najmanji prosječni bruto prihod ostvaren na izvođenju srodnih radova u posljednje tri godine u visini od minimalno 20 miliona KM.

U prigovoru su, kako ističu iz bh. konzorcija, navedeni i brojni drugi dokazi koji ozbiljno dovode u pitanje reference i sposobnost članica izabranog bh. konzorcijuma za provedbu zahtjevnog projekta kao što je izgradnja 8,94 kilometara duge dionice autoceste Sarajevo-Zenica između Kaknja i Dobrinja.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti