"Zenicatrans-Prevoz putnika" dobio certifikat ISO 9001:2000

22.03.2008. 11:16 / Izvor: Fena
'Zenicatrans-Prevoz putnika' dobio certifikat ISO 9001:2000

Uprava Javnog komunalnog preduzeća "Zenicatrans-prevoz putnika" jučer je u hotelu Dom penzionera organizirala svečani sastanak kojim je obilježena 50. godišnjica preduzeća.

Skupu je prisustvovao veliki broj gostiju, poslovnih partnera iz BiH i inozemstva, te premijer Zeničko-dobojskog kantona Miralem Galijašević i načelnik Općine Zenica Husejin Smajlović, kojim je predsjednik Nadzornog odbora preduzeća Josip Šain, uručio "Zlatne plakete" za podršku JKP "Zenicatrans-prevoz putnika" d.d. Zenica.

Predstavnik revizorske kuće, SGSBiH, Sanjin Konjhodžić, predao je izvršnom direktoru za tehničke poslove Hasibu Berberoviću, međunarodni certifikat za dostignuti kvalitet ISO 9001:2000, čime je "Zenicatrans- prevoz putnika" d.d. Zenica postala druga bh. kompanija u oblasti prijevoza putnika, koja posjeduje ovaj certifikat.

O prošlosti, sadašnjosti i budućnosti preduzeća koje ima više od dvije stotine radnika, gostima je govorio Jusuf Borić, direktor JKP "Zenicatrans- prevoz putnika" d.d. Zenica.

"Danas imamo 60 voznih jedinica, koje su lani prešle oko četiri miliona kilometara. U vremenu koje je pred nama, učinit ćemo sve da uz očekivanu podršku društvene zajednice, stanemo ukraj nelagalnom prijevozu koji je veliki problem za našu firmu, ali i ostale prijevozničke kolektive. Što se budućnosti tiče, vjerujemo da će ona biti lijepa, a u prilog tome govori i činjenica da razmišljamo i o uvođenju tramvajskog saobraćaja u Zenici", izjavio je Jusuf Borić, direktor JKP "Zenicatrans-prevoz putnika" d.d. Zenica.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti