Vijesti / BOSNA I HERCEGOVINA

Ambasada Francuske podržat će privredne projekte u Kantonu Sarajevo

06.02.2021. 08:20 / Izvor: Akta.ba

Ministar privrede Kantona Sarajevo Adnan Delić održao je jučer sastanak sa ambasadoricom Francuske u BiH Christine Toudic s kojom je razgovarao o projektima koji su od posebnog značaja za razvoj privrede u Kantonu Sarajevo.

Ovom prilikom, Toudic je iskazala interes Ambasade Francuske da podrži privredu u Bosnu i Hercegovini i Kantonu Sarajevo, navodeći kako je ekonomska diplomatija jedan od ključnih ciljeva za koje se Vlada Francuske zalaže u BiH.

S tim u vezi, ministar Delić upoznao je ambasadoricu kako se najveći razvoj bilježi u farmaceutskoj i autoindustriji, te IT sektoru, što bi, po njegovim riječima, bila i dobra prilika za zajedničku saradnju u ovim oblastima.

Na sastanku je bilo riječi i o resursima kojima Kanton raspolaže, posebno prirodnim, ali i turističkim potencijalima koje nude naše olimpijske planine.

Ambasadorica je obećala da će, u skladu sa svojim mogućnostima, dati podršku konkretnim projektima.

Najavljeno je da će na narednom sastanku ambasadorici biti przentirani svi razvojni projekti Ministarstva privrede KS.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video? Pošaljite na Viber 060 3315503 ili na mail urednik@akta.ba ili putem Facebooka i podijeliti ćemo je sa hiljadama naših čitatelja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti