Amila Bećirević nova je direktorica Ljekarske komore FBiH

12.10.2020. 08:37 / Izvor: BHRT
Amila Bećirević nova je direktorica Ljekarske komore FBiH

Ljekarska komora Federacije Bosne i Hercegovine dobila je novo rukovodstvo.

Ljekarska komora Federacije Bosne i Hercegovine dobila je novo rukovodstvo. U naredne četiri godine funkciju predsjednika ove asocijacije obnašat će Amila Bećirević iz Tuzle, dok je za predsjednika Skupštine izabran Amir Iglica iz Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. 

"U naredne četiri godine planiram raditi na afirmaciji ljekarske struke, poboljšanju statusa ljekara i poboljšanju zdravstvene zaštite naših osiguranika …", izjavila je Amila Bećirević, predsjednica Ljekarske komore F BiH

zbornoj sjednici Skupštine Federalne Ljekarske komore, koja je održana u Zenici, nisu prisustvovali ljekari iz Opće bolnice „Dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo. Razlog tome su problemi vezani za izbor rukovodstva u kantonalnoj, sarajevskoj komori koji će epilog dobiti na sudu.

Protivkandidat doktorici Bećirević i dosadašnji predsjednik komore Harun Drljević na sjednici je povukao svoju kandidaturu.

"Ovo dosadašnje što smo uradili pokazalo se vrlo korisnim, pokazalo se, postali smo prepoznatljivi, a sada je vrijeme da novo rukovodstvo preuzme odgovornost za federalnu komoru", poručio je Drljević.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti