ATT gradi novi pogon u Gornjem Vakufu/Uskoplju

04.10.2017. 13:58 / Izvor: Akta.ba

Osim izgradnje pogona, kaže rade i na nabavci opreme, te zapošljavanju i edukaciji mladih ljudi.

Kompanija ATT iz Gornjeg Vakufa/Uskoplja, koja se bavi strojnom obradom metala gradi novi pogon, potvrdila je za poslovni portal Akta.ba Enila Tupo.

Osim izgradnje pogona, kaže rade i na nabavci opreme, te zapošljavanju i edukaciji mladih ljudi.

U firmi trenutno radi 95 radnika, a otvaranjem novog pogona stvara se mogućnost za nova radna mjesta prvenstveno mladih ljudi koje u ATT podržavaju čak od srednje škole omogućavanjem obavljanja praktične nastave. Da bi proces edukacije bio što bolji i efikasniji, ATT u saradnji sa direktoricom Mješovite srednje škole G.Vakuf je realizovao projekat opremanja radionica škole, tako da je učenicima još od prve godine srednjoškolskog obrazovanja omogućena kvalitetna edukacija.

"Činjenica je da mladi svakodnevno odlaze iz BiH, što je zaista poražavajuće. Naš cilj je da ostanu, i upravo zbog toga se trudimo da im obezbijedimo adekvatnu edukaciju i zaposlenje", kazala je Enila Tupo iz kompanije ATT.

Kompanija se predstavila i na Sajmu ZEPS koji je jučer otvoren u Zenici.

Na Sajmu su se predstavili sa osovinama za mašine, poklopcima i ostalim struganim dijelovima.

Također,  izložili su i proizvode koji su namijenjeni za veš mašine i autoindustriju i građevinarstvo. Nadaju se kako kaže, Tupo dobrim poslovnim rezultatima sa Sajma.

Neki od klijenata ove kompanije su firma Gorenje za koju rade dijelove za veš mašine, te Volkswagen za kojeg rade dijelove za autoindustriju. Firma dobro kotira na tržištu Njemačke, Slovenije, Hrvatske i drugih zemalja Europe, te su samim tim zadovoljni i poslovanjem koje kostantno raste. U odnosu na prošlu godinu obim proizvodnje je porastao preko 20 posto.

Ono što je bitno naglasiti za ovu kompaniju jeste da korištenjem savremene opreme i stručno osoposobljenim kadrom, nude visoko kvalitetne proizvode.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti