Vaillant u Sarajevu otvara Centar za proizvodnju mladih kadrova

28.03.2019. 16:40 / Izvor: Akta.ba
Vaillant u Sarajevu otvara Centar za proizvodnju mladih kadrova

Direktor kompanije Vaillant Semir Botić nada se dobrim rezulatatima, nakon što Centar narednog mjeseca otvori svoja vrata.

Vaillant na Otoci (Sarajevo) u novim prostorijama otvora savjetodavni centar za potrošače i Centar za proizvodnju mladih kadrova koji će se baviti savremenim tehnologijama.

Ideja o otvaranju jednog ovakvog edukativnog centra nastala je iz potrebe. Na tržištu je sve manje majstora, mladi odlaze, a kako se ne bi sutra našli u situaciji da nemaju stručnog kadra koji će pratiti nove tehnologije, Vaillant je aktivirao ovaj projekat.

Direktor kompanije Vaillant Semir Botić nada se dobrim rezultatima, nakon što Centar narednog mjeseca otvori svoja vrata.

Mogućnost edukacije dobit će mladi ljudi sa završenom srednjom mašinskom školom i mašinskim fakultetom.

"Već sada imamo 30 aplikanata. Ovo je proces koji će trajati oko pola godine i u kontinuitetu će se ponavljati, tako da ćemo biti otvorenih vrata za sve zainteresovane. Nakon polaganja stručnih ispita, svi polaznici će dobiti priliku zaposlenja u Vaillantu ili biti neko ko će stručnim savjetima pomoći mladima da pokrenu svoj biznis", pojasnio je Botić.

U Vaillantu se uvijek dešava nešto novo. Da je to tako dokazali su i danas na prvoj Regionalnoj konferenciji arhitekture i graditeljstva - House'19 u okviru koje su predstavili svoje proizvode koji se uklapaju u modernu arhitekturu i najstrožije zakone evropske regulative.

Predstavljeni su solarni i toplotni sistemi, te rekuperatori zraka koji postaju standard življenja.

Njihovi proizvodi kako je naveo Botić su jako važni za očuvanje okoline i jako su modernog dizajna i uklapaju se u moderne arhitekture.

E. Ko.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti