Delegacija Svjetske banke posjetila sarajevsku kompaniju Interlogistic

17.05.2019. 09:32 / Izvor: Akta.ba
Delegacija Svjetske banke posjetila sarajevsku kompaniju Interlogistic

Predstavnike Svjetske banke je interesovao način na koji Interlogistic ishoduje potrebnu dokumentaciju za jednu ozbiljnu i kompletnu logističku ponudu svojim poslovnim partnerima.

Kompaniju Interlogistic d.o.o. Sarajevo posjetili su predstavnici Svjetske banke koja provodi u BiH projekt "Doing Business". Delegaciju je predvodila analitičarka, Yayashree Srinivasan.

Tokom posjete kako je kazao za poslovni portal Akta.ba Nedžad Turnadžić, direktor kompanije najviše pitanja je bilo o carinskim procedurama, izvozu iz BiH za EU, te carinskom sistemu.

"Razgovarali smo i o kompletnoj proceduri transporta, od odredišta, do granice, pa do krajnje destinacije. Posebno je bila interesantna tema o carinskim pregledima robe, carinskim obilježjima i cijenama usluga", rekao je Turnadžić.

Predstavnike Svjetske banke je interesovao način na koji Interlogistic ishoduje potrebnu dokumentaciju za jednu ozbiljnu i kompletnu logističku ponudu svojim poslovnim partnerima, od skladištenja, preko transporta, graničnih procedura do same dostave na adresu u bilo koju zemlju svijeta.

Predstavnici ove kompanije su se pohvalili i nedavno obavljenim poslom za EYOF koji im je povjeren od strane Olimpijskog komiteta BiH. Naime, oni su radili na transportu i svim carinskim procedurama u vezi uvoza sportske opreme, kao i maskote Grudvi.

*Pri preuzimanju teksta s portala Akta.ba potrebno je navesti izvor i linkovati tekst.

Dojavi vijest na viber +387 60 3315503 ili na mail urednik@akta.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Akta.ba.

Vijesti